Αρχική Οικονομία Τα συνέδρια ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης

Τα συνέδρια ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης

conferenceΤην Κυριακή, 3 Μαρ 2013, στις 11.00, στην παλαιά Δημοτική Αγορά στο κέντρο της Πρέβεζας η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας οργανώνει συζήτηση με αντικείμενο την συμβολή των συνεδρίων στην τοπική ανάπτυξη.
Εάν ένας επισκέπτης «αφήνει» στην τοπική αγορά κατά την παραμονή του για λόγους αναψυχής κάποιο ποσόν χρημάτων, είναι υπόθεση της οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας πόσο πολλαπλασιαστικά θα ενεργοποιήσει αυτό το ποσό στην τοπική αγορά.
Η αγορά της Χαλκιδικής για κάθε 1€ που ξοδεύεται από τους επισκέπτες της ωφελείται κατά 0,8, ενώ η αγορά της Έδεσσας για κάθε 1€ που εισέρχεται από τον τουρισμό ενεργοποιεί άλλα 2,4€ !… Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για κάθε 1.000.000 € που έχει είσπραξη στα ταμεία της ΔΕΘ, η Θεσσαλονίκη ωφελείται με 12.000.000€.
Σε γενικές γραμμές η συνεδριακή δραστηριότητα διαχέει στις τοπικές κοινωνίες περίπου το 7επταλάσιο των συνήθων δαπανών των επισκεπτών για λόγους αναψυχής. Για αυτόν τον λόγω οργανώνονται σε όλα τα οργανωμένα κράτη CVB-Convections & Visitors Beaur για την προσέλκυση συνεδρίων και επισκεπτών και την υποστήριξη των οργανωτών των συνεδρίων.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας συμμετείχε σε προηγούμενα συνέδρια τόσο στην Χίο (2011), όσο και στο Ελατοχώρι (Πιερία, 2012) και ενδιαφέρεται να προσελκύσει το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, τον Σεπ 2013, στην Πρέβεζα, για 200 περίπου συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα.
Μάλιστα η ΕΝΑ Πρέβεζας εκτιμά ότι οι Νέοι Αγρότες, εάν γνωρίσουν την Πρέβεζα και την αγαπήσουν, έχουν επαρκές προσδόκιμο επιβίωσης που επιτρέπει να υπολογίσουμε ότι θα έρθουν και θα ξαναέρθουν και θα φέρουν και άλλους, καθόσον οι Νέοι Αγρότες είναι 19-40 ετών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός (6974111252) με την ημερίδα που διοργανώνεται την Κυριακή, 3 Μαρ 2013, στις 11.00, στην παλαιά Δημοτική Αγορά Πρέβεζας, δήλωσε ότι δημιουργείται η πλατφόρμα ανταλλαγής προτάσεων για την καλύτερη διεκδίκηση του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών, και για την συνδιαμόρφωση της καλύτερης πρότασης μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους, προς την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών για τις δυνατότητες διοργάνωσης ενός τόσο σημαντικού ετήσιου γεγονότος.
Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία να αποσαφηνισθούν οι προτεραιότητες των Ενώσεων Νέων Αγροτών, που είναι: ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η κοινωνικοποίηση των νέων αγροτών, η δημιουργία νέας οικογένειας και η σταθεροποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεών τους, καθώς και ότι έχει σχέση με το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.