Αρχική Μεταφορές Δημόσια έκκληση στη ΠΝΟ από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Δημόσια έκκληση στη ΠΝΟ από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Celestyal Cruises

Επιμελητήριο ΚυκλάδωνΜετά την ανακοίνωση από πλευράς της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 και την απόρριψη της πρότασής για 48ωρη το ελάχιστον αναστολή – έστω και με οριακή πλειοψηφία – ώστε να
καλυφθούν βασικές ανάγκες των νησιών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν τις βαρύτατες ευθύνες τους.
“Οι δραματικές συνθήκες που βιώνουν τα νησιά, με φαινόμενα όπως έλλειψη βασικών αγαθών και εμπορευμάτων, αποκλεισμός ανηλίκων μαθητών μακριά από τα σπίτια τους, αδυναμία αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών υγείας και μεταφοράς νεκρών, δεν αποτελούν μόνο απάνθρωπη αντιμετώπιση, αλλά και βαρύτατο αδίκημα εις βάρος του νησιωτικού πληθυσμού.
Απαιτούμε, ως άμεσα θιγόμενοι από αυτή την αντιπαράθεση, να εξηγηθεί με ποιόν τρόπο εξασφαλίζονται και εφαρμόζονται στην πράξη τα νομοθετικά κατοχυρωμένα περί συνοχής του νησιωτικού χώρου και της εδαφικής συνέχειας της χώρας. Υπογραμμίζουμε ότι οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, αποτελούν παγκόσμια μοναδικό φαινόμενο, αφού δεν καλύπτονται ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες ενός γεωγραφικού χώρου, που δεν έχει άλλη εναλλακτική οδό πρόσβασης, πλην της θαλάσσιας.
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι η εφαρμογή ακραίων και άδικων επιλογών σε βάρος της κοινωνίας, έχει προκαλέσει και ακραίες αντιδράσεις. Απαιτούμε να γίνει κατανοητό, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, ότι τα νησιά έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής και ανοχής και ότι πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο ακήρυχτος πόλεμος εναντίον μας.
Καλούμε, την πολιτεία και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να αναλάβουν αμέσως τις ευθύνες τους απέναντι στο ένα εκατομμύριο αποκλεισμένων νησιωτών.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.