Home Πολιτισμός “Βefore Midnight” η ταινία που γυρίστηκε στην Καρδαμύλη, Πύλο και Κορώνη

“Βefore Midnight” η ταινία που γυρίστηκε στην Καρδαμύλη, Πύλο και Κορώνη

before midnightΔιήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί από χθες η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους μεγαλύτερους Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, εκπροσώπους της TUI και τουριστικούς φορείς. Σκοπός της επίσκεψης η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Χθες το βράδυ η υπουργός Τουρισμού παρεβρέθει στην εκδήλωση για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας «Βefore Midnight», στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου που γίνεται στη γερμανική πρωτεύουσα. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ίθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί, γυρίστηκε στην Καρδαμύλη, Πύλο και Κορώνη.

Η  ταινία Before Midnight, που έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς, προβλήθηκε σε πρώτη ευρωπαϊκή προβολή, σε μια κατάμεστη αίθουσα.
Ενώ ο σκηνοθέτης Richard Linklater τιμήθηκε με το βραβείο- έκπληξη Berlinale Camera, που απονέμεται σπάνια…

Ο Τζέσι και η Σελίν, δεν είναι ένα τυχαίο ζευγάρι. Είναι ένα παθιασμένο αλλά καθόλα “εγκεφαλικό” ζευγάρι, που οι ατελείωτες συζητήσεις τους περί έρωτα, σχέσεων και νοήματος της ζωής, μάς απασχολούν από το 1995, όταν τους πρωτογνωρίσαμε μέσα από την ταινία Before Sunrise. Οι δύο νέοι βρίσκονται για ένα βράδυ, περπατούν την πόλη, συζητούν, συνδέονται και τα ξημερώματα ο Τζέσε πρέπει να φύγει…εδώ τελειώνει το Before Sunrise, αφήνοντας μια γλυκιά μελαγχολία σε όλα τα 20χρονα ζευγάρια που έκλαιγαν τότε κάποιον χαμένο, κεραυνοβόλο έρωτα των νεανικών τους χρόνων.

ο 2004 ωστόσο ο Ίθαν και η Ζυλί ξανασυναντιούνται στο Before Sunset. Εννέα χρόνια μετά, οι ίδιοι ηθοποιοί, υποδυόμενοι τους ίδιους ρόλους ξανασμίγουν και, όσοι θεατές είχαν λατρέψει το πρώτο μέρος, περιμένουν να δουν, τι έχει συμβεί στο ζευγάρι που είχαν αφήσει να χωρίζει 9 χρόνια πριν…

Ο Τζέσι, είναι περίπου τριάντα, συγγραφέας, και ταξιδεύει στο Παρίσι, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο. Ξανασυναντιέται με την Ζυλί, η οποία εργάζεται σε έναν οργανισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και, έχοντας λίγες μόνο ώρες και πάλι στη διάθεσή τους, περιδιαβαίνουν το Παρίσι, μιλώντας για τις εμπειρίες τους τα χρόνια που μεσολάβησαν και τον έρωτα που τους συνέδεσε πολλά χρόνια πριν, κατά πόσο είναι ζωντανός ακόμη.

Όλα αυτά, ενώ ο Τζέσι είναι παντρεμένος και έχει παιδί με μια άλλη γυναίκα. Με τη λάθος γυναίκα από ότι φαίνεται, μια και έμεινε έγκυος και αναγκάστηκαν να παντρευτούν. Η Ζυλί φαίνεται πάντα πιο ξεκάθαρη στις επιλογές της…το ζευγάρι ξαναχωρίζει…για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά, ότι ο έρωτας μόνο, δεν είναι ικανός να κρατήσει μια σχέση.
Οι συγκυρίες, το timing και οι χαρακτήρες, παίζουν ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο.

Και…φθάνουμε αισίως στο 2013. Η αλήθεια είναι πως, λίγοι περιμέναμε το τρίτο μέρος της ταινίας.
Ήδη από το δεύτερο μέρος μάς κακοφάνηκε που οι πρωταγωνιστές είχαν μεγαλώσει παράλληλα με εμάς. Τα εμφανή σημάδια της ηλικίας -ο Χοκ ήταν αρκετά αδυνατισμένος, με ρυτίδες, χωρισμένος από την Ούμα Θέρμαν στην πραγματική του ζωή και η Ντελπί, χωρίς τη φρεσκάδα με την οποία την πρωτογνωρίσαμε και θαυμάσαμε. Από τη μία περιμέναμε τη συνέχεια από την άλλη δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από δύο σαραντάρηδες, που έχουν ήδη αποχωριστεί ο ένας τον άλλον δύο φορές σε διάρκεια 18 χρόνων και ο ένας διαθέτει ήδη σύζυγο και παιδί.

Στο Before Midnight τους βρίσκουμε παντρεμένους με δύο δίδυμες κόρες! Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν; Δεκαοχτώ χρόνια μετά, το ζευγάρι έφτασε στον προορισμό του; Και τότε, τι έχει να μάς πει αυτή η ταινία, αν όχι το γνωστό “αυτοί έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα”;

Ο δαιμόνιος σκηνοθέτης Λινκλέιτερ φαίνεται να ξέρει καλά το παιχνίδι των σχέσεων. Η Σελίν και ο Τζέσε είναι πλέον δύο ώριμοι μεσήλικες. Μέσα από τους ατελείωτους διαλόγους τους, που ακούγονται τόσο φυσικοί όσο αυτοί που έχει κάνει ο καθένας μας κάποτε με κάποιον σύντροφό του, αναδεικνύονται ασύγκριτα ελληνικά τοπία! Προς τι η επιλογή της Ελλάδας; Ο σκηνοθέτης σκεφτηκε ότι η σοφία χιλιάδων χρόνων που κρύβεται στα ελληνικά εδάφη, ήταν κάτι παράλληλο με τη σοφία των ηρώων του που μεγαλώνουν.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.