Αρχική Κύπρος 225 συνέδρια πραγματοποιήθηκαν τους έξι τελευταίους μήνες στη Κύπρο

225 συνέδρια πραγματοποιήθηκαν τους έξι τελευταίους μήνες στη Κύπρο

synedriaΚατά τους έξι τελευταίους μήνες του 2012, η Κυπριακή Προεδρία εκμεταλλεύθηκε κάθε στιγμή και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να επιτευχθεί πρόοδος για τα θέματα που βρίσκονταν στην ατζέντα του Συμβουλίου. Πέραν από τις 1500 συναντήσεων στις Βρυξέλλες και αλλού τις οποίες οργάνωσε και προήδρευσε έντονοι ήταν οι ρυθμοί των συναντήσεων και στην Κύπρο.

Συνολικά, στην Κύπρο κατά την διάρκεια της θητείας της στην Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης συνολικά φιλοξενηθήκαν:

·                     225 συναντήσεις και συνέδρια, 15 εκ των οποίων ήταν άτυπα Συμβούλια Υπουργών.

·                     στις παράλιες περιοχές Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου,  ενώ η πλειοψηφία των συναντήσεων έλαβαν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», στην πρωτεύουσα Λευκωσία, φιλοξενώντας διερμηνείς των γλωσσών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και της Ελληνικής και Αγγλικής νοηματικής.

·                     Περίπου 19.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι διέμειναν 26.300 νύχτες συνολικά, σε ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο, απολαμβάνοντας πέραν των 160 ημερών ηλιοφάνειας και διαφορετικές απόψεις του νησιού

·                     Περισσότερες από 140 συναντήσεις και συνέδρια που οργανώθηκαν από διάφορους φορείς και ιδρύματα και υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια συνεργασίας και εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα με την Προεδρία.

·                     350 πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο, προσφέροντας σε χιλιάδες ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν την Κυπριακή κουλτούρα και πολιτισμό, αλλά και να προσθέσουν την Κύπρο στα ταξιδιωτικά τους πλάνα.

Στην επιτυχημένη αυτή θητεία, συνέβαλαν 1.800 και πλέον εργαζόμενοι και εθελοντές, οι οποίοι μέσω των 310 εκπαιδευτικών σεμιναρίων που συνολικά παρακολούθησαν, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αποδοτικά και αποτελεσματικά.

Από την άλλη, οι 1.750 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, που κάλυψαν τις συναντήσεις στην Κύπρο, ενημερώνονταν για όλες τις εξελίξεις πέραν των ρεπορτάζ που οι ίδιοι διενεργούσαν,  μέσω των επισήμων ανακοινωθέντων, ειδικών άρθρων, Δελτίων Τύπου, υπηρεσιών μηνυμάτων και email κτλ., που αφορούσαν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι δράσεις της Προεδρίας επικοινωνήθηκαν μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της Προεδρίας, cy.2012.eu, η οποία απευθυνόταν στο κοινό και τα ΜΜΕ σε 5 γλώσσες, η οποία φιλοξένησε, περισσότερα από 400 δελτία τύπου και άρθρα, 4760 φωτογραφίες και 170 βίντεο και κατά μέσο όρο δεχόταν 87.000 επισκέψεις το μήνα.

 

Τέλος, όλοι όσοι βίωσαν από κοντά την Προεδρία, ανεξαρτήτως πόστου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλούσια σε γεύσεις Κυπριακή Κουζίνα που έδενε άψογα με την γνήσια, πηγαία και εγκάρδια Κυπριακή φιλοξενία.

Όλες οι ανωτέρω εκφάνσεις της Κυπριακής Προεδρίας, καταδεικνύουν την δυναμικότητα και την ικανότητα της Κύπρου να φιλοξενεί Συνέδρια και Συναντήσεις υψηλού επιπέδου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.