Αρχική Τουρισμός Ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κατηγορείται ότι μοίρασε σε συλλόγους και εκδηλώσεις χρήματα...

Ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κατηγορείται ότι μοίρασε σε συλλόγους και εκδηλώσεις χρήματα που προορίζονται για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων

 

Σπύρος Σπύρου
Σπύρος Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
makis fortes
Περιφερειακός Σύμβουλος της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Μάκης Φόρτες

Για 241.515,97 ευρώ κατηγορείται, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της «Επτανησιακής Αναγέννησης κ. Μάκη Φόρτε, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρος Σπύρου που με υπογραφή του μοίρασε σε εκδηλώσεις, συλλόγους και φυσικά πρόσωπα, ενώ αφορούν πόρους του ΕΣΠΑ που προορίζονται για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε με ανάρτηση επιστολής του κ. Μάκη Φόρτε, στις 15, Ιανουαρίου, με τίτλο

Σ’ αυτή την επιστολή απάντησε ο Περιφερειάρχης (στις 18, Ιανουαρίου)
Με στόχο να δημιουργήσει ρήξεις και αντιπαραθέσεις και να κλονίσει τις συνειδήσεις των πολιτών, αναφορικά με τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την ισότιμη αντιμετώπιση των Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γεράσιμος Φόρτες, αναφέρεται στις επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων για την τουριστική προβολή, σπέρνοντας τη διχόνοια!

Η αναφορά του, ότι, έχουν χρηματοδοτηθεί δράσεις των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων της Κέρκυρας – με τον τρόπο που γίνεται – αφήνει οσμή αμφισβήτησης αφενός για τη συνοχή της Περιφέρειάς μας και αφετέρου για διακρίσεις που γίνονται μεταξύ των νησιών μας.

Αυτό που προσπαθώ να κατανοήσω, μαζί με τους αναγνώστες του κειμένου του, είναι γιατί ο κ. Φόρτες επιλέγει κάποια γεγονότα προκειμένου να καλλιεργήσει στους Επτανήσιους το διχασμό, να δημιουργήσει αδικημένους εκεί όπου δεν υπάρχουν, καθώς τα στοιχεία αποδεικνύουν το αντίθετο.

Συγκεκριμένα:
Α. Οι δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν, κατόπιν αιτημάτων των σωματείων απ’ όποιο νησί κι αν προερχόταν, εντάχθηκαν στις δράσεις της τουριστικής προβολής, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκδηλώσεις αυτές (αρκετές των οποίων εντάσσονται στις καλοκαιρινές τουριστικές εκδηλώσεις των δήμων) ενισχύουν τον τουρισμό και εμφανίζουν την πολιτιστική εικόνα των νησιών μας, με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Β. Πολλές από τις δράσεις αυτές είχαν διαπεριφερειακό χαρακτήρα, αφορούσαν σε όλα τα νησιά του Ιονίου και δαπανήθηκαν 165.000 ευρώ.
Αν ο κ. Φόρτες μας είχε κάνει την τιμή να παραβρεθεί στη συναυλία της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» που είχε γίνει στο Αργοστόλι, ίσως η γνώμη που θα είχε για τη σκοπιμότητά τους να ήταν διαφορετική, όπως ήταν και όλων εκείνων που την παρακολούθησαν είτε ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είτε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς είτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και ο το πλήθος του κόσμου.

Γ. Θέλω να γνωρίσω στον κ. Φόρτε, αν και νομίζω ότι δεν το αγνοεί, κυρίως δε στους πολίτες των Ιονίων Νήσων ότι όλα τα αιτήματα των σωματείων της Επτανήσου για συνδιοργάνωση και άρα χρηματοδότηση εκδηλώσεων, ικανοποιήθηκαν!

Οποιαδήποτε υπόνοια ή αναφορά ότι ως Περιφερειάρχης λειτουργώ υπέρ του ενός ή του άλλου νησιού, στην πράξη δεν αποδεικνύεται, καθώς όλες μου οι ενέργειες αποσκοπούν στην ισοδύναμη ανάπτυξη όλων των νησιών σε όλους τους τομείς. Τα νησιά του Ιονίου τα έχω υπηρετήσει – και με άλλη θεσμική ιδιότητα – και έχω αποδείξει ότι για μένα είναι όλα τους αγαπημένες μου πατρίδες. Αυτό, εξάλλου εκτίμησαν οι Επτανήσιοι που με εξέλεξαν Περιφερειάρχη.
Δεν ξέρω τι αυτή τη φορά έκανε τον κ. Φόρτε να βγάλει τον κακό του εαυτό, να γίνει εριστικός, ενώ πολλές φορές έχω επισημάνει ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι προτάσεις και ιδέες και όχι διασπορά αναληθών στοιχείων και χαρακτηρισμών που δεν ευσταθούν.
Καμία προσωπική φιλοδοξία του κ. Φόρτε δεν μπορεί να υπερβαίνει την αλήθεια και δεν μπορεί να επισκιάσει το έργο μου και τις δράσεις, που και σύννομες είναι και δίκαιες.
Τέλος, σε ότι αφορά στους υπαινιγμούς του κ. Φόρτε για τη φίλη μου την κ. Μέρκελ, έχω να του επισημάνω ότι η φίλη αυτή είναι εκείνη που, όπως μου δήλωσε, προσπαθεί για να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη, είναι εκείνη η οποία θα ενισχύσει με τις πράξεις της τον τουρισμό των Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Μάκης Φόρτες συνέχισε με άλλη επιστολή

Περιμένουμε τη συνέχεια….

 

Μάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.