Αρχική Κρουαζιέρες Ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηράκλειο από τη Βιομηχανία Κρουαζιέρας

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Ηράκλειο από τη Βιομηχανία Κρουαζιέρας

Διήμερο κρουαζιέρας στο ΗράκλειοΟλοκληρώθηκε το 2ο διήμερο “σχολείο εργασίας” της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας) που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο. Το σχολείο διοργανώθηκε με την συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., ο οποίος ανέλαβε να δώσει και …τοπικό χρώμα στην παραμονή των στελεχών των 15 λιμανιών και των εταιριών-πρακτόρων κρουαζιέρας.

Το “σχολείο” έλαβε χώρα σε αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με αντικείμενο την αναζήτηση των καλύτερων ιδεών, πρακτικών, αλλά και πρωτοβουλιών για την βελτίωση της πολιτικής χρεώσεων των λιμένων και την αποφυγή αιφνιδιαστικών επιλογών. Ακόμα ο καλύτερος έλεγχος των χρεώσεων που δεν οφείλονται στα λιμάνια μέσα από την συντονισμένη πίεση προς τις κυβερνήσεις/αυτοδιοικήσεις που χειρίζονται τέτοια ζητήματα.

Επίσης, η καλύτερη διαχείριση της διαδικασίας και των παραμέτρων για την “σειρά κράτησης” (berth allocation) για τον ελλιμενισμό ενός πλοίου σε μια προβλήτα, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση και μείωση του κόστους τόσο για τις εταιρείες, όσο και για τα λιμάνια.

Ακόμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη συνεργασία λιμανιού-πόλης με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την πραγματική επαφή των επισκεπτών με τον προορισμό και την αποκόμιση θετικών εντυπώσεων, που θα αναπαραχθούν, από κάθε ταξίδι/εκδρομή.

Αυτή η συνάντηση διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ λιμανιών και εταιριών του κλάδου της κρουαζιέρας, στα πλαίσια της MedCruise, ήταν μιας από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της Ένωσης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της, κ. Σταύρος Χατζάκος.

Ακόμα ήταν σημαντική ποιοτικά και ποσοτικά η συμμετοχή τόσο των εκπροσώπων των λιμανιών (15 από 8 χώρες), όσο και των εταιριών, με συμμετοχή εκπροσώπων των παγκόσμιων κολοσσών, αλλά και των σημαντικότερων ελληνικών εταιριών.

Ανάμεσα τους ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος, της NAVIGATOR Travel and Tourist Services Ltd. (αντιπρόσωπος της Royal Carribean στην Ελλάδα και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ), ο κ. Μιχάλης Νομικός, της DONOMIS Cruise Services και ο κ. Βασίλης Γκάζικας, της LOUIS Cruises.

Τόσο η επιλογή του Ηρακλείου για την διενέργεια του “σχολείου”, όσο και η μεγάλη συμμετοχή, αναδεικνύουν την “ψήφο εμπιστοσύνης” που δίνει πλέον ανεπιφύλακτα η βιομηχανία κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Ηρακλείου και την διοίκηση του.

Η αξιοπιστία, η σταθερή βελτίωση του επιπέδου και της ποικιλίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η συνέπεια στην εξέλιξη των χρονοδιαγραμμάτων κάθε νέας πρωτοβουλίας, η καινοτομία και η αποδοτική συνεργασία λιμένος-δήμου-φορέων-τοπικών επιχειρήσεων είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τη “νέα εικόνα” του λιμένος Ηρακλείου.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αναδεικνύοντας την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, φρόντισε όλοι οι συμμετέχοντες να “γευτούν” στοιχεία του πολιτισμού και της “παραγωγικής” αγροτικής παράδοσης του νησιού μας. Το “λιομάζωμα” και η επίσκεψη σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εμφιάλωσης και “γευσιγνωσίας” τσικουδιάς και λαδιού, που διοργάνωσε ο ΟΛΗ, αποτέλεσαν μια “πρόβα” εκδρομής για χειμερινές κρουαζιέρες.

Τέλος, με την ευκαιρία του “σχολείου” κρουαζιέρας, επισημοποιήθηκε η συμφωνία με την LOUIS Cruises για την διαμόρφωση μιας νέας θέσης ελλιμμενισμού, για πλοία της εταιρίας, στο δυτικό τμήμα της “Προβλήτας III” του λιμένος Ηρακλείου.

Πηγή http://www.cretalive.gr/crete/view/oloklhrwthhke-to-2o-scholeio-krouazieras-apo-to-olh/61795

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.