Αρχική Τουρισμός Ξεκινά η συνεργασία ΣΕΤΕ, Travelife και ECEAT

Ξεκινά η συνεργασία ΣΕΤΕ, Travelife και ECEAT

Celestyal Cruises

seteΞεκινά η συνεργασία ΣΕΤΕ, Travelife και ECEAT με σκοπό την υποστήριξη της αειοφορίας τόσο του Ελληνικού Τουρισμού στο σύνολο του, όσο και των μεμονωμένων τουριστικών επιχειρήσεων.
 
Αντιπρόσωποι των τριών φορέων υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με συγκεκριμένους στόχους ώστε να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού να βελτιώσουν την κερδοφορία τους  βελτιώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις τους.
 
Κεντρικό στοιχείο της συνεργασίας είναι τα εργαλεία που διατίθενται μέσω Travelife, τα οποία προσφέρουν συστήματα πιστοποίησης βιωσιμότητας των τουριστικών επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους λύσεις που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν θετικές αλλαγές στις εσωτερικές λειτουργίες της επιχείρησης, καθώς και στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Πιο συγκεκριμένα:
 
·         Το Travelife Sustainability System για ξενοδοχεία και καταλύματα (διαχειριστική αρχή  ABTA) προσφέρει ένα σύστημα πιστοποίησης σε συνεργασία με tour operators.

·        Το Travelife Sustainability System για τουριστικά γραφεία και tour operators (διαχειριστική αρχή ECEAT) παρέχει online εκπαίδευση και εργαλεία για το σχεδιασμό, τη διαχείριση και την υποβολή εκθέσεων για την βελτίωση  της βιωσιμότητας των επιχειρηματικών πρακτικών τους.
 
Ο HATTA, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με το  ECEAT, είναι αρμόδιος για την διάδοση του συστήματος Travelife στα τουριστικά γραφεία και στους tour operators.  Αυτό θα επιτευχθεί σε συνδυασμό με το πρόγραμμα EOS CODE που προβάλλει στα μέλη του.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Δρακόπουλος, δήλωσε ότι:  «Οι  βιώσιμες πρακτικές εξασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη επιβίωση προορισμών και επιχειρήσεων. Στηρίζουμε αυτές τις πρακτικές ώστε  να οικοδομήσουμε μια κρίσιμη μάζα που θα έχει πραγματικό αντίκτυπο στην παγκόσμια αγορά. Ο ΣΕΤΕ θα προωθήσει την συνεργασία και με άλλες κλαδικές ενώσεις του τουρισμού προκειμένου οι αρχές της αειφορίας να διαποτίσουν το σύνολο της τουριστικής προσφοράς ».
 
Η κα. Nikki White, Διευθύντρια του Travelife Ltd, δήλωσε ότι:  « Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτή τη σημαντική συνεργασία, διότι θα βοηθήσει να βελτιωθεί η απόδοση του τουρισμού σε επίπεδο προορισμού ».
 
Από την πλευρά του ECEAT,ο  κ. Naut Kusters, επισήμανε ότι: «Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός προορισμός για πολλούς  tour operators εξερχόμενου τουρισμού  στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν, είναι μεγάλη πρόοδος να πορευτούν οι ελληνικοί φορείς του τουρισμού μαζί στο δρόμο προς τη βιωσιμότητα!»
 
(περισσότερες πληροφορίες www.travelife.org ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.