Αρχική Αεροπορικά Νέα Έντονο το ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Έντονο το ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

αεροδρόμιο ΙωαννίνωνΕκτός των Τουρκικών Αερογραμμών, σύμφωνα με το proinoslogos.gr, έντονο είναι το ενδιαφέρον και άλλων εταιριών, καθώς και τουριστικών πρακτόρων.

Σε αερομεταφορικό «κόμβο», ελληνικών και διεθνών εταιριών, τείνουν –τουλάχιστον… θεωρητικά- να εξελιχθούν το τελευταίο διάστημα τα Γιάννινα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καθώς και της Νότιας Αλβανίας.
Ήδη έχει αυξηθεί ραγδαία το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιριών, αλλά και μεγάλων τουριστικών γραφείων (κυρίως Ρωσικών) για να εντάξουν την πόλη στους προορισμούς τους, με τα οφέλη, βεβαία, να είναι πολλά, αφού οι εταιρίες εκμεταλλεύονται, αφενός το τουριστικό ρεύμα που έχει η Ήπειρος και αφετέρου την γεωγραφική της θέση, που δίνει άμεση πρόσβαση, τόσο στην Αλβανία, όσο και στην Αδριατική.
Υπενθυμίζεται βέβαια και το έντονο ενδιαφέρον των Τουρκικών Αερογραμμών για τακτικές πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη στα Γιάννινα, μια διαδρομή, που όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει και μάλιστα σύντομα.

Εν τω μεταξύ παράταση έχει δωθεί στην ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης του Αεροδρομίου”Βασιλεύς Πύρρος”.

Με απόφαση του Υπουργείο Υποδομών το έργο παρατείνεται και η νέα προθεσμία ολοκλήρωσης είναι στις 11 Μαϊου 2014 σχεδόν 3 χρόνια μετά τις αρχικές εκτιμήσεις για την ολοκλήρωση του.

Ο λόγος της νέας παράτασης είναι φυσικά η υποχρηματοδότηση του έργου που το κρατά σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς κατασκευής. Όπως αναφέρεται στην απόφαση αυτός είναι ο κύριος λόγος ενώ από κατασκευαστικής άποψης αυτό που απομένει πλέον είναι η κατασκευή του κτιρίου που μέχρι σήμερα είναι μόνο στις ..μακέτες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.