Αρχική Τουρισμός ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΕΔΕΕ προχωρούν στη σύσταση της «Marketing Greece»

ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΕΔΕΕ προχωρούν στη σύσταση της «Marketing Greece»

Celestyal Cruises

Grace Hotel Santorini

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, καθώς και την ανάγκη για συντονισμένη δράση σε θέματα στρατηγικής, προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού διεθνώς, ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ και η ΕΔΕΕ προχωρούν στη σύσταση της «Marketing Greece».

Η Marketing Greece είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργείται από τους φορείς του τουρισμού για τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, ανατέθηκε η εκπόνηση του business plan της Marketing Greece στη McKinsey & Company, η οποία ανέλαβε να συνδράμει αυτή την προσπάθεια ως συνέχεια της μελέτης «Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά», στην οποία αναδείχθηκαν λεπτομερώς η σημασία και οι αναπτυξιακές προοπτικές του Ελληνικού τουρισμού.

To business plan ολοκληρώνεται τις προσεχείς μέρες και πρόκειται να παραδοθεί σύντομα.

Η Marketing Greece στοχεύει στην προβολή του Ελληνικού τουρισμού σε συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στην προσέλκυση περισσότερων διεθνών επισκεπτών από συγκεκριμένες αγορές στόχους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Marketing Greece θα επιδοθεί σε μια σειρά δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων στις εξής:
Θα δημιουργήσει μία διαδραστική ιστοσελίδα, η οποία θα προσφέρει στο χρήστη ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τους προορισμούς και τις εμπειρίες που μπορεί να βιώσει στην Ελλάδα, παρέχοντας τη δυνατότητα σχεδιασμού του ταξιδιού του, αναζήτησης υπηρεσιών διαμονής, μεταφοράς και περιήγησης, επιλέγοντας από μια αναλυτική λίστα των παρόχων των αντίστοιχων υπηρεσιών, παρέχοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης με περισσότερες από μία διαδικτυακές μηχανές κρατήσεων (booking engines).

Θα αναπτύξει δίκτυα δημοσίων σχέσεων σε βασικές αγορές-στόχους όπως η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η γαλλόφωνη και γερμανόφωνη Ευρώπη, με στόχο τη μετάδοση και αναπαραγωγή θετικής δημοσιότητας και την ελκυστική παρουσίαση των ποικίλων Ελληνικών τουριστικών προϊόντων και προορισμών.
Θα υποστηρίζει τη διοργάνωση εκδηλώσεων με προσκεκλημένους εκπροσώπους της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και του τύπου σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού.

Θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες αναφορικά με το σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων και το στρατηγικό σχέδιο προώθησης τους.

Θα φροντίζει για τη δημιουργία προωθητικού περιεχομένου το οποίο θα διανείμει μέσω του δικτύου δημοσίων σχέσεων που θα διατηρεί.

Αποσκοπώντας στη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ και επιθυμώντας τη συντονισμένη δράση με μια κοινή στρατηγική στόχευση, η Marketing Greece θα προχωρήσει στη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το οποίο αναμένεται να κυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων.
Η Marketing Greece προβλέπεται να καταστεί οικονομικά βιώσιμη σε ορίζοντα 3ετίας, προσδοκώντας έσοδα τόσο από την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την υποστήριξη δράσεων προώθησης για λογαριασμό φορέων του τουρισμού, όσο και από τη διαχείριση της ιστοσελίδας.

Για την πραγματοποίηση των επενδύσεων που απαιτούνται προκειμένου η Marketing Greece να τεθεί σε λειτουργία, καθώς και για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών, θα απαιτηθούν κεφάλαια που αναμένεται να συγκεντρωθούν από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί επενδυτικό roadshow όπου θα παρουσιασθούν οι στόχοι, οι βασικές πτυχές του business plan και οι βασικές δραστηριότητες  της Marketing Greece.
Το πρόγραμμα των roadshows έχει ως εξής:
15.01.13 – Αθήνα
17.01.13 – Θεσσαλονίκη
18.01.13 – Ρόδος
21.01.13 – Ηράκλειο & Χανιά
22.01.13 – Κέρκυρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.