Αρχική Εκθέσεις Skal Aθήνας: Κλειδί για τον τουρισμό η εξωστρέφεια, γράφει η “Ναυτεμπορική”

Skal Aθήνας: Κλειδί για τον τουρισμό η εξωστρέφεια, γράφει η “Ναυτεμπορική”

Εξωστρέφεια προτείνουν τα μέλη του Σκωλ Αθήνας, τονίζει σε άρθρο της η “Ναυτεμπορική”, στη προσπάθεια μεγαλύτερης ανάπτυξης του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα. Προς αυτήν την κατεύθυνση καλούν όλους τους Έλληνες τουριστικούς επαγγελματίες μέσω του Σκωλ Αθήνας, να γνωριστούν με τα μέλη του Διεθνούς Σκωλ, με στόχο την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, και την προώθηση των τουριστικών πακέτων.

Το Skal International (ΣΚΩΛ), μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού, είναι ο Διεθνής Οργανισμός ο οποίος συνενώνει όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Εκπροσωπείται από Ανώτερα και Διευθυντικά στελέχη του τουρισμού τα οποία συναντώνται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε περιβάλλον φιλίας και αλληλεγγύης. Η οργάνωση είναι σήμερα Παγκοσμίως γνωστή ως «Διεθνές Σκωλ» “Skal International”.

Το Σκωλ σήμερα αριθμεί 25.000 μέλη περίπου, ενταγμένα σε περισσότερα από 500 τμήματα, σε περισσότερες από 80 χώρες. Όπως γίνεται και σε άλλες συναφείς επαγγελματικές οργανώσεις οι περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην έδρα των κατά τόπους τμημάτων, υπάρχει όμως και παρουσία και αντιπροσώπευση του Οργανισμού σε εθνικό επίπεδο διεθνικής περιφέρειας, υπό την εποπτεία του διεθνούς Σκωλ, του οποίου η μόνιμη Γενική Γραμματεία εδρεύει στο Τορρεμολίνος της Ισπανίας.

Το Διεθνές Σκωλ διοικείται από επταμελή Εκτελεστική Επιτροπή (Executive Committee), η οποία εκλέγεται από τα μέλη αντιπροσώπους, των Εθνικών Επιτροπών της κάθε χώρας μέλους, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία συγκαλείται στο Παγκόσμιο Συνέδριο. Η γενική Γραμματεία αποτελεί το διαχειριστικό σώμα.

Το πενθήμερο διεθνές συνέδριο φιλοξενείται κάθε χρόνο από διαφορετική χώρα, προσφέροντας έτσι στα μέλη και στους συνοδούς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι το δυναμικό της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας άλλων χωρών.

Στο φετινό διεθνές συνέδριο του Σκωλ η συμμετοχή ξεπερνά τα 4.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών των συνέδρων.

Πηγή: www.naftemporiki.gr   και http://www.naftemporiki.gr/news/pstory.asp?id=2248434

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.