Αρχική Εκθέσεις Στο περίπτερο του Ξ.Ε.Ε., η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο...

Στο περίπτερο του Ξ.Ε.Ε., η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητής Αθανάσιο Τσαυτάρη

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2012 από την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητή Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Σημειώνεται ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, συμμετέχει στην έκθεση παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού» (Περίπτερο 15 Ισόγειο/02).

Οι δυο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη εμπλουτισμού του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας και μέσα από τη γαστρονομία που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι του ανταγωνισμού, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. Όπως ανέφεραν μέσα από το «Ελληνικό Πρωινό» προσδιορίζεται η μοναδικότητα και ο χαρακτήρας ενός προορισμού.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης τόνισε ότι ήδη 54 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα πληρούν τις προϋποθέσεις και συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού», παρόλο που οι εντάξεις ξενοδοχείων ξεκίνησαν προ δύο μηνών. Ακολούθως ο Τσακίρης ανέφερε ότι εξετάζεται η ένταξη ακόμη 109 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, αναμένοντας σημαντική αύξηση της ανταπόκρισης των μελών του Ξ.Ε.Ε από όλη την Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον.   

Υπενθυμίζεται ότι, το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» αποσκοπεί στον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, με προϊόντα του κάθε τόπου και προορισμού, έτσι ώστε η πρωινή γευστική εμπειρία του κάθε ξένου και εγχώριου επισκέπτη να έχει σχέση με την Ελλάδα και ειδικότερα με τη συγκεκριμένη περιοχή που επισκέπτεται. Συγχρόνως επιτυγχάνεται η διασύνδεση του τουριστικού τομέα με τον πρωτογενή ώστε η ωφέλεια από τη δραστηριότητα να διαχέεται σε όλη την κοινωνία.

Σημειώνεται, ότι απώτερος στόχος του Ξ.Ε.Ε. μέσω της πρωτοβουλίας του «Ελληνικού Πρωινού» είναι η ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της χώρας και η αύξηση της ικανοποίησης των ξενοδοχειακών πελατών μέσω της δημιουργίας μοναδικών γευστικών εμπειριών.

Επισημαίνεται, ότι το εν λόγω πρόγραμμα υποστηρίζεται και υλοποιείται με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ξ.Ε.Ε..

Τέλος, στο πλαίσιο της PHILOXENIA 2012 θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Ξ.Ε.Ε. στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 12.00.