Αρχική Εκθέσεις Παρούσα η κα Κεφαλογιάννη στη Διυπουργική Συνάντηση που οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο...

Παρούσα η κα Κεφαλογιάννη στη Διυπουργική Συνάντηση που οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Η άρση των αντικινήτρων στα ταξίδια και την διεθνή τουριστική αγορά, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην Διυπουργική Συνάντηση Κορυφής, που έγινε στο Λονδίνο και συμμετείχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη.

Η Διυπουργική Συνάντηση οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο  Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία  με την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού,  με θέμα «Ανοικτά Σύνορα και Ανοικτοί Ουρανοί: Ξεπερνώντας τα Εμπόδια για Ταξίδια».
Στη Συνάντηση συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ Dr Taleb Rifai, Υπουργοί Τουρισμού απο διάφορες χώρες, εκπρόσωποι του ιδιωτικου τομέα όπως η Fiona Jeffery Πρόεδρος της WTM, ο David Scowsill Πρόεδρος του WTTC, ο Jeff Poole της IATA, ο Michael Frenzel Πρόεδρος της TUI και πολλοί άλλοι.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άρση των εμποδίων που υπάρχουν σε τρείς βασικούς τομείς του τουρισμού, όπως είναι στις θεωρήσεις εισόδου (visa),στις αεροπορικές διασυνδέσεις και στους διάφορους φόρους και τέλη στα διεθνή αεροδρόμια. Στην παρέμβαση της η  κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στις δράσεις που έχουν αναληφθεί  για τα θέματα αυτά στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η νέα  τουριστική  πολιτική  της κυβέρνησης στηρίζεται στην  άρση των αντικινήτρων για τον τουρισμό, που αποτελεί  εθνική προσπάθεια  οικονομικής ανάκαμψης.

Στη Διυπουργική  Συνάντηση Κορυφής, διαπιστώθηκε ακόμη  ότι ο τουρισμός αποτελεί πλέον έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας και παρά την γενικότερη οικονομική παγκόσμια αβεβαιότητα, τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν και αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 4%. Αυτό άλλωστε αναγνωρίστηκε πρόσφατα και στη Συνάντηση των Ηγετών των G 20 στο Μεξικό τον περασμένο Ιούνιο όπου για πρώτη φορά έγινε ειδική αναφορά στον  τουρισμό, ως ‘όχημα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και οικονομικής  ανάπτυξης’.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.