Αρχική Εκπαίδευση Ιδρύεται διεθνής κρατική Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Management, τριετούς φοίτησης

Ιδρύεται διεθνής κρατική Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Management, τριετούς φοίτησης

Celestyal Cruises

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηριχτεί – όπως τόνισαν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη -, σε πόρους του ΕΣΠΑ, που έως χθες «λίμναζαν».

Συγκεκριμένα οι δύο υπουργοί, σε κοινή συνέντευξη ανακοίνωσαν

  • την ίδρυση μιας διεθνούς Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Management , τριετούς φοίτησης, στα πρότυπα επιτυχημένων Σχολών του Εξωτερικού, που θα δώσει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Τουριστική Εκπαίδευση.
  • την αναμόρφωση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνολογικών Λυκείων, ειδικευμένων σε Τουριστικά επαγγέλματα, με ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών Κατάρτισης και Δια Βίου Εκπαίδευσης.
  • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα στηριχτεί σε – όπως τόνισαν οι δύο υπουργοί-,  πόρους του ΕΣΠΑ, που έως χθες «λίμναζαν».

Μιλώντας ο Κ. Αρβανιτόπουλος, είπε: «Ο Τουρισμός ,μαζί με την Εμπορική Ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Κι αυτός δεν είναι ευφημισμός, αλλά μία πραγματικότητα, η οποία αποτυπώνεται και στην επανίδρυση των δύο Υπουργείων. Ο τουρισμός στηρίζεται στις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, γι’ αυτό η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και της Τουριστικής Βιομηχανίας συνιστά πρωταρχικό στόχο, και με τις δράσεις, που εξαγγέλλουμε, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικότης ».

Και τόνισε: «Αυτό, άλλωστε, είναι και το πρόταγμα του Πρωθυπουργού. Να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον δρόμο της ανάπτυξης».

Η κα. Όλγα Κεφαλογιάννη από την πλευρά της επεσήμανε : «Ανάπτυξη του Τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας, νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και προοπτικές επενδύσεων. Ανάκαμψη του Τουρισμού σημαίνει, όμως, και ποιοτική, βιώσιμη και σταθερή στον χρόνο τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση».

Και πρόσθεσε: «Γι αυτόν τον λόγο χτίζουμε βήμα-βήμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ένα νέο σχέδιο κατάρτισης και εκπαίδευσης στον Τουρισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.