Αρχική Αεροπορικά Νέα Είναι η ώρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Είναι η ώρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, των Κυπριακών Αερογραμμών, Σταύρος Σταύρου, στη εφημερίδα “Σημερινή” της Κυριακής τονίζει:
Η περίοδος που διανύουμε υπαγορεύει την ανάγκη να θέσουμε τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων. Όλοι πρέπει να κινηθούμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης για να έχει η προσπάθειά μας το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα.

Παραθέτουμε το άρθρο της “Σημερινής”

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω και να υποδεικνύω ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι έργο υποδομής και εθνικό κεφάλαιο για την ημικατεχόμενη πατρίδα μας

H ολοκλήρωση και κατάθεση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης από τον Οίκο εμπειρογνωμόνων Air France -KLM αποτελεί ορόσημο στη διαδικασία για την αναμόρφωση και επαναφορά των Κυπριακών Αερογραμμών σε αναπτυξιακή, κερδοφόρα τροχιά. Είναι τώρα η ώρα για τη λήψη όλων εκείνων των κρίσιμων αποφάσεων, που θα προσδιορίσουν το μέλλον. Είναι τώρα που απαιτείται να επιδειχθεί τόλμη και σύνεση μαζί, αποφασιστικότητα, ρεαλισμός αλλά και ευαισθησία, για να προωθήσουμε την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων που θα σταματήσουν την «αιμορραγία» και θα φέρουν την εξυγίανση.

Το Σχέδιο δεν είναι εγχειρίδιο εφαρμογής, αλλά η πυξίδα που σκιαγραφεί κατευθυντήριες γραμμές, καθορίζει τη μεθοδολογία και δείχνει τον δρόμο στον οποίο θα κινηθούμε. Βρίσκεται ήδη ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπως προνοείται στον Νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, στα χρονικά πλαίσια που καθορίστηκαν. Και οι πέντε Συντεχνίες έχουν λάβει γνώση του περιεχομένου του και εξέφρασαν ετοιμότητα και προθυμία μέσα από έναν εντατικό διάλογο που θα διεξαχθεί με τη Διοίκηση – Διεύθυνση, στη βάση των εισηγήσεων που υποβλήθηκαν, να υπάρξει οριστική κατάληξη και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και θα δώσουν νέα πνοή και προοπτική.

Όλοι βρισκόμαστε ενώπιον των ευθυνών μας. Ο χρόνος δεν δίνει σε κανένα μας περιθώρια αναβολών. Ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει πρέπει να γίνει τώρα. Για να μπει το νερό στο αυλάκι, για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις που θα βάζουν τις Κυπριακές Αερογραμμές στη νέα εποχή. Συνθήκες και προϋποθέσεις που θα εκσυγχρονίζουν τον τρόπο λειτουργίας τους, θα τις καθιστούν πιο ευέλικτες και ανταγωνιστικές και θα μπορούν ανεμπόδιστα να διαδραματίζουν τον ρόλο και την αποστολή τους.

Η Πολιτεία του τόπου έχει ήδη προαποφασίσει να δώσει την ευκαιρία που χρειάζονται οι Κυπριακές Αερογραμμές. Οι σχετικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για στήριξη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, σε συνδυασμό με την απόφαση της Βουλής όπως αυτή συνοψίζεται στον Νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, είναι απτή απόδειξη της έγνοιας και της βούλησης που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο για να κρατηθεί στη ζωή και να μπορέσει ορθολογικά να αναπτυχθεί ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου, για τους σημαντικούς εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους που ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου αντιλαμβάνεται.

Η περίοδος που διανύουμε υπαγορεύει την ανάγκη να θέσουμε τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων. Όλοι πρέπει να κινηθούμε με αίσθημα υψηλής ευθύνης για να έχει η προσπάθειά μας το αναμενόμενο θετικό αποτέλεσμα. Mε την εξέταση και έγκριση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. Είναι παράλληλα αδήριτη ανάγκη να δοθεί στην Εταιρεία η ανάλογη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη οικονομική ανάσα, έως ότου αρχίσουν τα προβλεπόμενα μέτρα να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς. Όπως σε κάθε περίπτωση αναδιάρθρωσης οποιουδήποτε οργανισμού, η συνταγή για αποθεραπεία δεν είναι δυνατόν να εκπληρώσει τους στόχους της, αν δεν υπάρχουν εκείνα τα κεφάλαια που θα υποστηρίζουν τη διαδικασία εξυγίανσης στα πρώτα τουλάχιστον κρίσιμα στάδια της εφαρμογής της.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω και να υποδεικνύω ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι έργο υποδομής και εθνικό κεφάλαιο για την ημικατεχόμενη πατρίδα μας. Δεν θα ήθελα ποτέ να αντικρίσω τη χώρα μου -ένα βίαια μοιρασμένο νησί στο πιο απομακρυσμένο άκρο της Ευρώπης- χωρίς τη Cyprus Airways, χωρίς τη γέφυρα που συνδέει τη χώρα μας με τον έξω κόσμο, χωρίς τις πολύτιμες παραμέτρους της προσφοράς της. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία, τα οικονομικά μέσα και ο χρόνος για να ευοδωθεί η προσπάθεια που έχουμε αναλάβει.

Πρωταρχικός στόχος είναι να σώσουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές και να τις καταστήσουμε έναν υγιή οργανισμό. Όταν κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, τότε και η προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών θα είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, αυτό το στάδιο και οι σχετικές αποφάσεις έπονται της καθοριστικής φάσης από την οποία πρώτα πρέπει να περάσουμε.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών

Πηγή: www.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.