Αρχική Επικαιρότητα To ποδήλατο από χαρτόνι θα μπορούσε να αλλάξει τις μεταφορές όπως την...

To ποδήλατο από χαρτόνι θα μπορούσε να αλλάξει τις μεταφορές όπως την ξέρουμε

ποδήλατο από χαρτόνιΗ τάση προς την οικονομία στη μετακίνηση καθώς και των μέσων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, οδήγησε ένα Ισραηλινός εφευρέτη να κατασκευάσει ένα νέο μέσο για τη μετακίνησή μας.



Ο πενηντάχρονος Izhar Gafni ανακατασκεύασε το ποδήλατο, αναφέρει άρθρο του Reuters σε ένα φθηνότερο, οικολογικότερο, πιο ελαφρύ, πιο ισχυρό και κοινωνικά επωφελές ποδήλατο που θα αρχίσει η μαζική του παραγωγή σε λίγους μήνες.

Ποια είναι όμως η καινοτομία; Το ποδήλατο αυτό είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χαρτόνι.

«Ήμουν πάντα γοητευμένος με την εφαρμογή μη συμβατικών τεχνολογιών με τα υλικά και το έκανα αυτό σε αρκετές περιπτώσεις», δήλωσε ο Gafni, ο οποίος τώρα σχεδιάζει την αυτοματοποιημένη μαζική παραγωγή του. Το συγκεκριμένο ποδήλατο δεν πρέπει να περιέχει κανένα μέταλλο. Ακόμα και τα τυπικά μηχανικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των φρένων, των τροχών, των ρουλεμάν, πεντάλ κλπ., θα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένες ουσίες.

Το ανασυσταθέν καουτσούκ από παλιά αυτοκίνητα θα χρησιμποποιείται για τα ελαστικά, δήλωσε στο Reuters ο εταίρος του Gafni,  Nimrod Elmish. Παρά τα ταπεινά υλικά, ο Gafni πιστοποιεί τη δύναμη και την αντοχή του τελικού προϊόντος, το οποίο θα ζυγίζει περίπου 10 κιλά – 20 κιλά λιγότερο από ένα μέσο ποδήλατο – και δεν θα κοστίζει περισσότερο από $ 20.

Ο εφευρέτης δήλωσε στο Reuters , ότι,  “Δούλεψα για τέσσερα χρόνια για να πετύχω την αντοχή στο χαρτόνι. Το να φτιάξει κάποιος ένα κουτί από χαρτόνι πολύ ισχυρό και ανθεκτικό, είναι εύκολο , αλλά για να γίνει ένα ποδήλατο ήταν εξαιρετικά δύσκολο και έπρεπε να βρω το σωστό τρόπο για να διπλωθεί το χαρτόνι σε διάφορες κατευθύνσεις. Χρειάστηκε ενάμισυ χρόνο, με πολλές δοκιμές. “

Οι καταναλωτές θα δουν τρία μοντέλα ποδηλάτων Gafni του – ένα αστικό ποδήλατο, ένα ποδήλατο για τα παιδιά στην Αφρική και ένα ποδήλατο ισορροπίας για τα παιδιά που μαθαίνουν πώς να οδηγούν – τα οποία θα εμφανιστούν στην αγορά, εντός του επόμενου έτους. Μια αναπηρική καρέκλα από χαρτόνι είναι επίσης στα σχέδια, ανέφερε το Reuters.

Gafni ελπίζει ότι η μαζική παραγωγή των οχημάτων του θα ξεκινήσει μια επανάσταση από χαρτόνι. «Είμαστε μόλις στην αρχή, το όραμά μου είναι να δω να αντικαθήσταται το μέταλλο από το χαρτόνι,” είπε στο Reuters. “Και οι χώρες που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τα χρήματα, θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από τόσες πολλές χρήσεις με αυτό το υλικό.”

 

Πηγή: Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.