Αρχική Συνεδριακός Τουρισμός Στρατηγική Συμφωνία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων και...

Στρατηγική Συμφωνία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων και του European Tour Operators Association για τη διοργάνωση ετήσιων workshops Travel Trade Athens

TravelTradeAthensΣτο πλαίσιο της πολιτικής του δήμου Αθηναίων για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας και την ενίσχυση της θέσης της πόλης στη διεθνή τουριστική αγορά, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) προχώρησε σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association- ETOA) για τη έναρξη διοργάνωσης σειράς ετήσιων workshops αυστηρά επαγγελματικού χαρακτήρα, υπό την επωνυμία «Travel Trade Athens».
Το πρώτο Travel Trade Athens 2013, θα διοργανωθεί στις 22 και 23 Απριλίου του 2013, στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης και το σχετικό πρόγραμμα προβλέπει τη φιλοξενία τουλάχιστον 60 hosted buyers, tour operators, οργανωτών συνεδρίων και συναντήσεων και διακεκριμένων δημοσιογράφων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
To πρόγραμμα φιλοξενίας αποσκοπεί στην παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Μητροπολιτικής Αθήνας και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεσμών μεταξύ του τοπικού τουριστικού τομέα και εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων από τις αγορές στόχευσης της Αθήνας, συνδυάζοντας προκαθορισμένες συναντήσεις με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα γνωριμίας με τις τουριστικές υποδομές και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, έως και 200 επιχειρήσεις και επαγγελματίες από όλο το φάσμα επιχειρήσεων και κλάδων της τοπικής τουριστικής αγοράς, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως και 32 προκαθορισμένα b2b ραντεβού, να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προιόντα τους και να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας με τους ξένους επαγγελματίες επισκέπτες.

Η δομή του προγράμματος φιλοξενίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
Τριήμερη φιλοξενία των αντιπροσώπων του εξωτερικού και την παράλληλη διενέργεια περιηγήσεων και επισκέψεων εργασίας με σκοπό την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της μητροπολιτικής Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.  
Διοργάνωση διαδικασίας προκανονισμένων συναντήσεων υπό μορφή rotation μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων και των προσκεκλημένων tour operators του εξωτερικού.
Διοργάνωση ειδικών πληροφοριακών επιμορφωτικών ενοτήτων για τον τουριστικό τομέα της Αθήνας από εκπροσώπους κορυφαίων διεθνών οργανισμών. Παρουσίαση των διεθνών τάσεων και εξειδικευμένων μεθόδων πωλήσεων σε niche αγορές όπως ο εκπαιδευτικός τουρισμός, ο τουρισμός πόλεων και LGBT.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, διεθνώς, που ο ETOA δημιουργεί πρόγραμμα επαγγελματικών workshops που παρέχει «αποκλειστικότητα» συμμετοχής μόνον σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες από την τουριστική αγορά του προορισμού όπου διοργανώνεται.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε σχετικά: «Ο δήμος Αθηναίων υλοποιεί ολοκληρωμένη στρατηγική για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, με κύριο στόχο την επανατοποθέτηση της Αθήνας στον διεθνή τουριστικό χάρτη και την ενίσχυση της εικόνας της πόλης μας ως ιδανικού αυτόνομου τουριστικού και συνεδριακού προορισμού. Η στρατηγική συμφωνία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής  με τον European Τour Operators Association αποδεικνύει ότι η Αθήνα, όταν υπάρχει σχέδιο και στόχευση, μπορεί να κατακτήσει νέα πεδία διεθνών συνεργασιών και να καταστεί επίκεντρο καινοτόμων δράσεων».
Ο Executive Director του  ΕΤΟΑ, κ. Thomas Jenkins, αναφέρει: «Η Αθήνα μαγνητίζει τους ξένους επισκέπτες πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια τώρα. Κατέχει, έτσι, μία μοναδική θέση μεταξύ των Ευρωπαικών πόλεων. Αυτό σημαίνει ότι καθώς τα μέλη μας φέρνουν επισκέπτες από όλες τις περιοχές του κόσμου στην Ευρώπη, η Αθήνα αποτελεί, πραγματικά, το ιδανικό μέρος για ένα workshop. Η διοργάνωση αυτή θα λάβει χώρα μέσα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, απέναντι σε ένα από τα επιφανέστερα αξιοθέατα του κόσμου. Ένα διεθνές workshop σε ένα σκηνικό διεθνούς σπουδαιότητας».  
Ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ κ. Γιώργος Μπρούλιας δήλωσε: «Η συμφωνία που υπεγράφη με τον ΕΤΟΑ, έχει διττή σημασία για το τουριστικό προιόν της Μητροπολιτικής Αθήνας και την προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τη διεθνή εικόνα της πόλης μας στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα. Πρώτον,  πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση τέτοιας κλίμακας και σημασίας ύστερα από πολλά χρόνια και με συνεργάτη έναν από τους πιο δυναμικούς φορείς της Ευρωπαϊκής αγοράς, που εμπιστεύεται την πόλη και τις επίσημες δομές του, όπως η ΕΑΤΑ. Δεύτερον, καταμαρτυρεί ότι η Αθήνα, ως προορισμός τουρισμού και επαγγελματικών διοργανώσεων, εξακολουθεί να αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελκυστική επιλογή, με ενθαρρυντικές προοπτικές ανάπτυξης».
Στο πρόγραμμα φιλοξενίας θα συμμετάσχουν ως υποστηρικτές ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η αεροπορική εταιρεία Aegean, τα μέλη του Athens Convention Bureau καθώς και το Μουσείο Ακρόπολης. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και άλλοι υποστηρικτές και χορηγοί του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.