Αρχική Αθλητικά Μάγεψαν οι παγκοσμίου φήμης πιλότοι του Athens Flying Week

Μάγεψαν οι παγκοσμίου φήμης πιλότοι του Athens Flying Week

Μάγεψαν οι παγκοσμίου φήμης πιλότοι του Athens Flying Week το Ελληνικό κοινό που κατέκλισε  το αεροδρόμιο του Τατοΐου το Σαββατοκύριακο 29 -30 Σεπτεμβρίου.

Με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση κόσμου (κατά πολλές χιλιάδες) ολοκληρώθηκε το πρώτο Athens Flying Week που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου, το Σαββατοκύριακο 29 – 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον παγκοσμίου φήμης και νούμερο 1 πιλότο της Breitling Francesco Fornabaio, τον 22χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή Luca Bertossio, την κινηματογραφική επίδειξη συνεργασίας καταδίωξης με εναέρια και επίγεια μέσα από την Ελληνική Αστυνομία, την επίδειξη δεξιοτεχνίας με το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας Τ-6 Demo Team, τις επιδείξεις από τους κορυφαίους πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με τις ομάδες υποβρύχιων καταστροφών (Ο.Υ.Κ.), τους δεξιοτέχνες πιλότους ελικοπτέρων Ηλία Σοφιανό και Δημήτρη Βερβερέλη σε εντυπωσιακές solo επιδείξεις, πτήσεις αερομοντέλων, τους βετεράνους Blu Circe, τις συγχρονισμένες πτήσεις της Vega Team, τους εντυπωσιακούς αλεξιπτωτιστές του Aeroclub Romania.

Τα βλέμματα όλων των επισκεπτών της Κυριακής τράβηξε το low pass που πραγματοποίησε το Airbus Α320 της Aegean, αποσπώντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα!

Συγκλονιστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό ήταν το μοναδικό σμήνος ΑμεΑ πιλότων WeFly!Team, καθώς και η μεγάλη προσέλευση των ΑμεΑ που αγκάλιασε το event.

Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και το 8o Πανελλήνιο Συνέδριο Flight Simmers από τις ομάδες HVACC και IVAO.

Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση των επισκεπτών στο fly in όπου ήρθαν συνολικά 86 αεροπλάνα, εκ των οποίων τα 51 ήταν από το εξωτερικό, αλλά και αρκετών επισκεπτών του εξωτερικού που κατέφθασαν με άλλα μεταφορικά μέσα από όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισραήλ, κ.ά.), δημιουργώντας έτσι ένα νέο τουριστικό προϊόν στην χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν και συμμετοχές μέχρι και από την Ιαπωνία.

Κάτω από τον καταγάλανο ουρανό της Αττικής και τη συνοδεία ανάλογης μουσικής το κοινό φωτογραφήθηκε με τους πιλότους,  έκανε βόλτες στην εμπορική έκθεση, επισκέφτηκε το μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, και οι μικροί επισκέπτες διασκέδασαν στο ειδικά διαμορφωμένο παιδικό πάρκο που επιμελήθηκε η Ειρήνη Καλογερά.

Μέρος των εισόδων θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» για την ενίσχυση του νέου του προγράμματος, τη δημιουργία Της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Το Athens Flying Week που συνδιοργανώθηκε μαζί με τον Δήμο Αχαρνών, την αρωγή της Πολεμικής Αεροπορίας και την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως ο ΕΟΤ, ο Δήμος Αθηνών, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών– Αττικής, ο ΣΕΤΕ, AOPA Hellas και ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό για τον Σεπτέμβρη του 2013!
    
Έμπρακτοι υποστηρικτές του Athens Flying Week ήταν οι χορηγοί Breitling, Air BP, AIA, Aviondream, Amarilia Hotel, NJV Athens Plaza, Crown Plaza, Airotel Group Of Hotels, The Golden Age Of Athens, Remove Before Flight, Aero Shop και Astir Palace Resort.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.