Αρχική Ναυτιλία ΣΕΤΕ: Η διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στη χώρα μας είναι πλέον πολύ...

ΣΕΤΕ: Η διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στη χώρα μας είναι πλέον πολύ πιθανή εξέλιξη

Celestyal Cruises

SETE logoΗ κατάρρευση των ακτοπλοϊκών εταιριών και η διακοπή των ακτοπλοϊκών συνδέσεων στη χώρα μας είναι πλέον πολύ πιθανόν να συμβούν μέσα στη χρονιά, με δεδομένη τη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση των περισσότερων εταιρειών του κλάδου. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν εξαιρετικά αρνητική, τόσο για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, όσο και για την ελληνική οικονομία και τη χώρα μας συνολικά.
 
Δυστυχώς, η καθυστέρηση της αναμόρφωσης και του εξορθολογισμού του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών στη χώρα μας, δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην ακτοπλοΐα μέσα σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Επιπρόσθετα, οι οργανωμένες μειοψηφίες που επιμένουν να διατηρούν τα κεκτημένα τους, αδιαφορώντας για το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αυτών, παραμένουν στο απυρόβλητο.
 
Η πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Απόστολου Βεντούρη, αναδεικνύει ακόμη μια φορά την ένταση και την έκταση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία αυτή βρίσκεται.
 
Ο ΣΕΤΕ θεωρεί την ακτοπλοΐα πυλώνα για την τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και καλεί την Κυβέρνηση να επιληφθεί και να επιλύσει τα θέματά της άμεσα, διότι η κατάσταση τείνει να χαρακτηριστεί πολύ σύντομα ως μη αναστρέψιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.