Αρχική Συνέδρια Παρουσίαση Καλών Πρακτικών από Νέους Αγρότες

Παρουσίαση Καλών Πρακτικών από Νέους Αγρότες

Η τελετή έναρξης του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στο Ελατοχώρι, 7 Σεπ 2012, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους Νέους Αγρότες, το μέλλον του αγροτικού κόσμου και την προοπτική της ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020.
Χωρίς αποτελεσματική επαφή με την αγροτική έρευνα, χωρίς αγροτικά σχολεία που να μεταφέρουν τεχνογνωσία μαζί με κοινωνικές δεξιότητες και χωρίς υποστήριξη (δικτυώσεις, σωστούς συνεταιρισμούς, επιμελητήρια, εκθέσεις κλπ) οι Νέοι Αγρότες ΤΟΛΜΟΥΝ να προβάλλουν το ενδογενές ανθρώπινο δυναμικό τους, τους ενεργούς νέους αγρότες, που τις τελευταίες δεκαετίας υποτιμάται συνεχώς από ένα αλαζονικό αστικό πολιτιστικό και οικονομικό αυταρχισμό και να τονίσουν την εμπιστοσύνη τους στους πετυχημένους Νέους Αγρότες που επέλεξαν σωστά το αγροτικό επάγγελμα, που αποτελούν πλέον ενεργά μέλη των τοπικών αγροτικών κοινωνιών, που δημιούργησαν και μεγαλώνουν την οικογένεια τους στην ύπαιθρο και που πέτυχαν σαν επαγγελματίες αγρότες.
Οι ιδέες αι οι μηχανές αξίζουν όταν μπουν μπρος. Και οι Νέοι Αγρότες, οι οργανωμένοι στις Ενώσεις Νέων Αγροτών, όχι απλά έχουν βάλει μπρος την μηχανή παραγωγικής πλούτου για την Ελλάδα, αλλά πετυχαίνουν να ζουν την οικογένειά τους, είναι περήφανοι για αυτό που κάνουν και το δείχνουν σε όλους (στο Πανελλήνιο Συνέδριο), σε μια διάθεση μεταστροφής και καταξίωσης των αγροτικών επαγγελμάτων (όχι σαν «ελντοράντο» κερδοσκόπων).
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ με πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθηγητή κ. Γιώργου Παπαστάμκου να εκπροσωπήσει αυτή τον δυναμισμό των Νέων Ελλήνων Αγροτών στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Το Συνέδριο διοργανώνει ο κ. Παπαστάμκος, με συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 6 Δεκ 2012, στις Βρυξέλλες.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα διοργανώνει, επίσης, την απονομή ενός Ευρωπαϊκού βραβείου με τίτλο «Βραβείο για τον πλέον καινοτόμο νέο γεωργό». Το βραβείο θα απονεμηθεί επί τη βάσει των ακόλουθων κριτηρίων: χρήση νέας τεχνολογίας και νέων τεχνολογικών μεθόδων σε έναν γεωργικό τομέα ή σε μια περιοχή, μεταφορά καινοτομίας και βιωσιμότητα καινοτομίας.
Την Κυριακή, 9 Σεπ 2012, με ελεύθερη είσοδο, από 10.00 έως 13.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελατοχωρίου, μπορούν όλοι, να παρακολουθήσουν την ημερίδα για το μέλλον του Αγροτικού κόσμου με ομιλητές, που θα εστιασθούν στην πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών για την ΥΠΑΙΘΡΟ 2020, μεταξύ των οποίων ο κ. Α. Σαρρόπουλος (ΓΕΩΤΕΕ Κεν. Μακεδονίας), ο Δρ Φ. Βακάκης (ΒΑΚΑΚΗΣ & Συνεργάτες), ο Δρ Τ. Χανιώτης (Ευρ. Επιτροπή), ο Δρ Α. Θεοχαρόπουλος (ΕΓ Κοινοτικών Πόρων) και ο καθηγητής Γ. Παπαστάμκος (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), ο οποίος μεταξύ άλλων θα μπορούσε να δώσει στοιχεία για το «Βραβείο για τον πλέον καινοτόμο νέο γεωργό».
Την Κυριακή, 9/9/2012, θα παρουσιασθεί η πρόταση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020 της ΠΕΝΑ που αφορά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών και ανταγωνιστικού κόστους, που θα επιβαρύνουν το λιγότερο δυνατόν το περιβάλλον, με οργανωμένη συλλογική δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.