Αρχική Αστικες συγκοινωνίες Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 15-22 Σεπτεμβρίου

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης 15-22 Σεπτεμβρίου

Celestyal Cruises

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στις Αστικές Συγκοινωνίες, για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών.  To Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στη Στέγη στελέχη του ΟΑΣΑ συζήτησαν με τα παιδιά, για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας με στόχο η νέα γενιά να εξοικειωθεί με τρόπους μετακίνησης φιλικούς στο περιβάλλον, αλλά και να εμπνευστεί και να δημιουργήσει στο χαρτί τους δικούς της ιδανικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη.

Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου», 10π.μ.-2μ.μ. στην οδό Όθωνος στην πλατεία Συντάγματος, όπου η ομάδα των παιδιών, με την καθοδήγηση του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης, θα «ντύσουν» με ζωγραφιές το εξωτερικό ενός λεωφορείου. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα δοθούν βιβλία χορηγία των Εκδόσεων Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Παράλληλα, με ένα τρόλλεϋ θα δοθεί η ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας να ζωγραφίσουν με την καθοδήγηση της δημιουργικής ομάδας της Στέγης.

Επίσης, το Σάββατο 22  Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00 όσοι Αθηναίοι βρεθούν στο Σύνταγμα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα σε δύο οχήματα-αντίκες της Ο.ΣΥ. ΑΕ, ένα τρόλλεϋ της δεκαετίας του ‘40 και ένα λεωφορείο της δεκαετίας του ‘50.

 

Ταυτόχρονα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη μετακίνηση με τα Μέσα αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας με τον Χάρτη Υποχρεώσεων προς τον Καταναλωτή, αλλά και το χειμερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.  

Η ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, αρμόδια για το συγκοινωνιακό έργο με το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ θα παρέχει ισχυρή επικοινωνιακή υποστήριξη ενημερώνοντας το κοινό και προωθώντας τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης,  οι επιβάτες θα μπορούν να στέλνουν τη συμμετοχή τους στην κλήρωση που διοργανώνει ο ΟΑΣΑ. Με την δράση αυτή, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιβάτες χρησιμοποιήσουν εισιτήριο στις μετακινήσεις τους στο διάστημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας 16-22 Σεπτεμβρίου, ο ΟΑΣΑ επιβραβεύει συμβολικά τους επιβάτες-χρήστες εισιτηρίων, οι οποίοι ενισχύουν την κινητικότητα με την χρήση των αστικών συγκοινωνιών. Οι επιβάτες θα μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.oasa.gr  και να κερδίσουν δώρα, χορηγία του Ομίλου ΟΑΣΑ, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και των εκδόσεων Κ. Παπαδόπουλος .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.