Αρχική Ελλάδα Δ. Τήνου: ΟΧΙ στην εκποίηση της βραχονησίδας Δρακονησίου

Δ. Τήνου: ΟΧΙ στην εκποίηση της βραχονησίδας Δρακονησίου

Celestyal Cruises

Την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει με τη μέθοδο της μακρόχρονης ενοικίασης (έως 50 ή 99 χρόνια) τη βραχονησίδα του Δρακονησίου σε ιδιώτες, εκφράζει ο οργισμένος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντήρας.

«Από το υστέρημα της τσέπης μας και από το πλεόνασμα της ψυχικής μας δύναμης, θα αντισταθούμε στην απαράμιλλης ελαφρότητας πρόταση», σημειώνει με έμφαση ο κ. Κροντήρας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δημάρχου Τήνου έχει ως εξής:

«Μπορεί η πολιτεία να έχει γυρίσει την πλάτη στους δήμους, από κάθε άποψη και κυρίως οικονομικά, την ίδια ώρα που η μία νέα αρμοδιότητα διαδέχεται την άλλη, για ένα όμως να είναι βέβαιη: Κινήσεις του τύπου ενοικιάζεται για 50 χρόνια η βραχονησίδα «Δρακονήσι», δε θα περάσουν έτσι.

Από το υστέρημα της τσέπης μας και από το πλεόνασμα της ψυχικής μας δύναμης, θα αντισταθούμε στην απαράμιλλης ελαφρότητας πρόταση.

Πιστεύω ότι όποιος συμπεριέλαβε την πανέμορφη και άγρια βραχονησίδα στον κατάλογο (σχετική λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας), δεν πέρασε από κοντά της ούτε με αεροπλάνο! Εξυπακούεται ότι έχει άγνοια του Ειδικού Χωροταξικού της Τήνου (ΦΕΚ 160Δ/27-2-2003: νησίδα Δρακονήσι: (2.3α.6)2: απαγόρευση κάθε δόμησης – εγκατάστασης, κάθε αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, κλπ, κλπ).

Γελοιοποιούν οι «υπεύθυνοι» το Ελληνικό Δημόσιο και αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται «στο πόδι». Αν και όποτε προκύψει ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη νησίδα, θα υπάρξει και η δέουσα απάντηση του Δήμου και των περήφανων δημοτών του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.