Αρχική Οικονομία Αναμένεται η έναρξη του μεγάλου Προγράμματος επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ...

Αναμένεται η έναρξη του μεγάλου Προγράμματος επιδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ 2007-2013Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και εντός του Αυγούστου, αναμένεται η έναρξη του μεγάλου Προγράμματος επιδότησης όλων των κλάδων (Εμπόριο, Υπηρεσίες, Μεταποίηση, Τουρισμός) στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ. Η δράση είναι προσανατολισμένη στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής. Από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχει ανακοινωθεί προδημοσίευση προκήρυξης δράσης για την ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής και η απευθείας τόνωση του επιχειρείν σε συνθήκες κρίσης. Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση διασφαλίζεται η διατήρηση αλλά και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, καθώς η ενίσχυση κατευθύνεται και σε υπό σύσταση επιχειρήσεις. Η δράση αφορά τις δώδεκα περιφέρειες της χώρας. Δεν αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Συγκεκριμένα η θεματική ενότητα «Τουρισμός» αφορά την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης κυμαίνεται από 30.000 έως 300.000 ευρώ.

Συνοπτικά, η δράση χρηματοδοτεί τις ακόλουθες ενέργειες:

  1. Δημιουργία, επέκταση, αναβάθμιση κτιρίων και εγκαταστάσεων τουριστικών καταλυμάτων.
  2. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση υπηρεσιών και διοικητικών διαδικασιών της επιχείρησης.
  3. Εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας των υπηρεσιών.
  4. Προστασία περιβάλλοντος, περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις και εξοικονόμηση ενέργειας.
  5. Ανάπτυξη καινοτομιών στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
  6. Εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.