Αρχική Αεροπορικά Νέα Συζήτηση για διορισμό νέων μελών στο ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών

Συζήτηση για διορισμό νέων μελών στο ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών

Celestyal Cruises

Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα 20 Αυγούστου, 2012, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για συνέχιση της συζήτησης, που άρχισε στις 10 Αυγούστου, σχετικά με την εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, για διορισμό οκτώ νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στη συνεδρία, που θα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι, θα παραστεί και ο Υπουργός Οικονομικών, αναφέρει το www.sigmalive.com

Η Επιτροπή Οικονομικών είχε προγραμματισμένη τη συνέχιση της συζήτησης του θέματος αρχικά για τις 14 Αυγούστου, όμως η συνεδρία αναβλήθηκε για την περασμένη Παρασκευή, 17 Αυγούστου, για να αναβληθεί για δεύτερη φορά και να ορισθεί συνεδρία για σήμερα.

Από τα ένδεκα μέλη του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, τα οκτώ διορίζονται από την Κυβέρνηση, ενώ τα υπόλοιπα τρία είναι ιδιώτες μέτοχοι, μιας και η Κυβέρνηση κατέχει το 69,62% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ιδιώτες επενδυτές το 30,38%.

Τα οκτώ μέλη του ΔΣ, που διορίστηκαν από την Κυβέρνηση, έθεσαν με επιστολή τους, ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2012, την παραίτησή τους στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών, εν όψει πρόσφατου νομοθετήματος της Βουλής που συνδέει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των ΚΑ, την οικονομική βοήθεια από την Κυβέρνηση προς την εταιρεία με την παύση των συγκεκριμένων μελών.

Οι ΚΑ είχαν ανακοινώσει στις 16 Ιουλίου ότι τα οκτώ μέλη του ΔΣ που διορίσθηκαν από την Κυβέρνηση δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους αλλά συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα τους σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν 150 και πλέον επιβάτες που ήταν να πετάξουν στις 19.30 το απόγευμα της Κυριακής από το αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης του Ηρακλείου με τις Κ.Α.. Οι επιβάτες διαπίστωσαν ότι υπάρχει θέμα με το αεροσκάφος, στο αεροδρόμιο της Ροδου ενώ οι μισοί και πλέον αρνήθηκαν να μπουν τελικά στην πτήση διαπιστώνοντας το πρόβλημα του αεροπλάνου παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις της εταιρείας!

Το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας Airbus 320 έφτασε με 4 περίπου ώρες καθυστέρησης στη Ρόδο λόγω βλάβης που είχε διαπιστωθεί στο Ηράκλειο. Εκεί στη Ρόδο το πληροφορήθηκαν και οι επιβάτες όπως καταγγέλουν οι ίδιοι στο cretalive.
Παρά την ανησυχία που υπήρχε και τις διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση η πτήση θα γινόταν προς το Ηράκλειο και μπήκαν όλοι κανονικά στο αεροσκάφος. Ωστόσο, δύο φορές όπως λένε τώρα οι επιβάτες…έσβησαν όλα τα ηλεκτρικά του αεροπλάνου με αποτέλεσμα η ανησυχία να ενταθεί και οι περισσότεροι επιβάτες να δηλώνουν ότι δεν ταξιδεύουν.

“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το αεροσκάφος,συμβαίνει αυτό καμιά φορά, θα πετάξουμε κανονικά” έλεγαν από την εταιρεία, αλλα οι περισσότεροι επιβάτες-κυρίως όσοι ήταν με τις οικογένειές τους- είχαν ήδη τρομοκρατηθεί κι αρνήθηκαν ενώ ζήτησαν να κατέβουν! Τελικά αρκετοί επιβάτες  επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του αεροδρομίου και βρέθηκαν εκτός πτήσης μένοντας στη Ρόδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.