Αρχική Ιστιοπλοΐα Ξεκίνησε η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» 2012

Ξεκίνησε η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» 2012

Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Εναρξης στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, παρουσία των τοπικών φορέων της Λέσβου, των πληρωμάτων αλλά και πολλών κατοίκων του νησιού.

Μετά τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτριου Βουνάτσου, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αποστολίας Λύκου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του Βουλευτή Λέσβου και Προέδρου του ΛΟΙΑΘ Γιάννη Ζερδελή, η σκυτάλη πέρασε στο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Σπιλάνη, που σήμανε μέσα σε ενθουσιασμό την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η φωτιά που μαίνεται στη γειτονική Χίο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης και προβληματισμού μεταξύ των πληρωμάτων αλλά και των τοπικών φορέων της Λέσβου, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή στο δοκιμαζόμενο νησί και ευχήθηκαν ο πύρινος εφιάλτης να τελειώσει με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες.

Πανιά για τις Οινούσσες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής τα 100 σκάφη με τους περισσότερους από 750 ιστιοπλόους, που συμμετέχουν στην Aegean Regatta , τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διοργανώνεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το ισχυρό μελτέμι που επικρατεί στο Αιγαίο βοήθησε την προσπάθεια των ιστιοπλόων και από το μεσημέρι και μετά τα πρώτα σκάφη έφτασαν στις Οινούσσες, ενώ ο τερματισμός των υπολοίπων γινόταν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα σκάφη, στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Βολισσό, στη δυτική πλευρά της Χίου για να ολοκληρωθεί ο αγώνας στην Ερμούπολη της Σύρου.

Αρωγός της Aegean Regatta, εκτός από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» που προσφέρει το σκάφος της Επιτροπής Αγώνων, αλλά και ένα επαμειβόμενο έπαθλο στη μνήμη της αλησμόνητης Μαρίας Τσάκου, είναι και η εταιρεία FOLLI FOLLIE GROUP.

Μέσω της «Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε.» και με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα πληρώματα της Aegean Regatta, προσφέρει δωρεάν ελλιμενισμό στη μαρίνα Μυτιλήνης.

Η μαρίνα Μυτιλήνης τη διαχείριση της οποίας ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο η κοινοπραξία των εταιρειών FOLLI FOLLIE GROUP και SETUR SERVIS TURISTIK A.S. διαθέτει 252 θέσεις ελλιμενισμού, εκ των οποίων 222 στο θαλάσσιο και 30 στο χερσαίο χώρο και αποτελεί το πρότυπο του σύγχρονου τουριστικού λιμένα. Βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το λιμάνι της Μυτιλήνης, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού και συνιστά μία υπερσύγχρονη μαρίνα που παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που αναζητούν οι σύγχρονοι yachters.

Την Aegean Regatta συνδιοργανώνουν και οι Όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου. Επίσης υπάρχει και η υποστήριξη άλλων φορέων, όπως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.