Αρχική Εκθέσεις Ηράκλειο – Ο.Λ.Η., μεσω QR-stamping, το έκθεμα ελιά στα κινητά μας

Ηράκλειο – Ο.Λ.Η., μεσω QR-stamping, το έκθεμα ελιά στα κινητά μας

Celestyal Cruises

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια για την ενίσχυση της προβολής της ιστορικής, πολιτιστικής και παραγωγικής κληρονομίας της πατρίδας μας. Πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια για να γίνει ευρέως γνωστή την διαδρομή αυτού του τόπου και των στοιχείων που συνετέλεσαν στην φυσιογνωμία, την πρόοδο και την ανάπτυξη του.

Η “ελιά” και το “ελαιόλαδο” προϊόντα της κρητικής γης και μεγάλου τμήματος της ελληνικής επικράτειας, έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη του τόπου. Διαμόρφωσαν συνήθειες, έθιμα, παραδόσεις, τρόπο ζωής, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!
Στην προσπάθεια του ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου με τη βαθύτερη συνεισφορά και επιρροή του φυσικού περιβάλλοντος και των “καρπών” αυτού του τόπου, στην ζωή και την διαδρομή των Κρητών και των Ελλήνων, προχώρησε  στην φύτευση επιλεγμένης ελιάς σε χώρο ευθύνης της Ο.Λ.Η. Α.Ε.
Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε ειδικά, διπλά στον σταθμό των υπεραστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, επί του πεζοδρομίου της παραλιακής λεωφόρου. Η “ελιά” πλαισιώνεται από μια επιγραφή στην ελληνική και σε πολλές διεθνείς γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρώσικα, Εβραϊκά), με την οποία οι επισκέπτες μας μπορούν να λάβουν κάποιες βασικές γνώσεις για την ιστορία και την αξία των προϊόντων της. Αλλά και ερεθίσματα για να αναζητήσουν κάτι περισσότερο για την χρήση τους, σύγχρονη και παλιότερη, στην καθημερινότητα των κατοίκων της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.
Παράλληλα, εφαρμόζει την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, μέθοδο του QR-stamping, όπου μέσο μιας “σφραγίδας” που αποκωδικοποιείται από κινητά  εφαρμογών τύπου android και i-OS, ο επισκέπτης μπορεί να “κατεβάσει” περισσότερες πληροφορίες για το έκθεμα στο κινητό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.