Αρχική Τουρισμός Εντός διμήνου οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για τον «τουρισμό υγείας»

Εντός διμήνου οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις για τον «τουρισμό υγείας»

Celestyal Cruises

Την ανάληψη πρωτοβουλιών και την εφαρμογή σχεδίου συγκεκριμένων δράσεων  που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του « τουρισμού υγείας»  συμφώνησαν η υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Στην συνάντηση των δύο υπουργών η οποία έγινε στο υπουργείο Τουρισμού αποφασίστηκε να διαμορφωθεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο  που θα επιτρέπει την απρόσκοπτη δημιουργία των υποδομών που συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού στην οποία η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί γρήγορα.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε εντός διμήνου να έχουν αναληφθεί και ολοκληρωθεί και  οι αναγκαίες νομοθετικές  παρεμβάσεις και κανονιστικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ανάληψη δράσεων που σχετίζονται με τον «τουρισμό υγείας»,  την δραστηριοποίηση ενδιαφερομένων, και τελικώς την ανάπτυξη του τομέα.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον υπουργό Υγείας εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η κα Κεφαλογιάννη  με στόχο να επιλυθούν τυχόν γραφειοκρατικά θέματα τα οποία ανακύπτουν λόγω συναρμοδιοτήτων διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών,  και τελικώς δυσχεραίνουν τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος  με όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού.   
Όπως αναφέρει η υπουργός Τουρισμού «πρόθεσή μας είναι να εξαλείψουμε κάθε αδικαιολόγητο εμπόδιο, να άρουμε τις διαδικαστικές δυσκολίες και με την συνδρομή των άλλων υπουργείων να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.