Αρχική Εκδηλώσεις Εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

H Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα διοργανώνουν εκδήλωση μετά δείπνου για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3 και ομιλία του Ιωάννη Χασιώτη, Πρόεδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Ομότιμο Kαθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00, στο roof garden του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2).

Με εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλία του Ι. Κ. Χασιώτη, προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ3 και δείπνο, θα συμμετάσχουν στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00, στο roof garden του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2).

Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ
Πριν την ομιλία θα προβληθεί, ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Οι μεγάλες μεταμορφώσεις: Όψεις της Θεσσαλονίκης στις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20ου  αιώνα», που δημιουργήθηκε από την ΕΤ3 και περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής εκείνης.

Ομιλία του I. K. Xασιώτη
Η ομιλία του Ιωάννη Κ. Χασιώτη έχει τίτλο «Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα: Αποτιμώντας την ιστορική πορεία της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της». Ο ομιλητής, αφού καταγράψει τα διαχρονικά «χαρακτηριστικά» της ιστορικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης, θα εξετάσει αναλυτικά πόσα από αυτά διατηρήθηκαν,  ανανεώθηκαν ή μεταλλάχθηκαν στα εκατό χρόνια που μεσολάβησαν από την απελευθέρωση της πόλης ως τις μέρες μας. Τέλος, θα καταθέσει, στηριζόμενος στο ιστορικό «χθές» και το καταγεγραμμένο «σήμερα», μερικές σκέψεις για το προβλεπτό ή ενδεχόμενο «αύριο» της πόλης.
Ο Ι. Κ. Χασιώτης είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Ομότιμος Kαθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει δείπνο στον ίδιο χώρο

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά προσκλήσεων απευθυνθείτε στα γραφεία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (T: 2310 551 754, E:  info@peebe.gr, Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-17.00).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.