Αρχική Κύπρος Αύξηση στα έσοδα από τον Τουρισμό σημειώνει η Κύπρος

Αύξηση στα έσοδα από τον Τουρισμό σημειώνει η Κύπρος

Με αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό της τάξης του 14,5% σε σχέση με πέρσι, έκλεισε ο φετινός Ιούνιος, ενώ υπήρξε και παράλληλη αύξηση των αφίξεων, δήλωσε πρόσφατα  ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης, μετά από συνάντηση με το Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Ο Υπουργός ανέφερε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012, η συνολική αύξηση στις αφίξεις ήταν 2,8% και πρόσθεσε ότι αυτό είναι σημαντικό, αφού όπως είπε, υπήρχαν κάποιες ανησυχητικές τάσεις στην αρχή της χρονιάς. Οπως επεσήμανε ο Ν. Συλικιώτης, έγιναν προσπάθειες να διατηρηθούν οι αφίξεις στα ίδια επίπεδα με πέρσι, όταν καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 10% στις αφίξεις και 13% στα έσοδα σε σχέση με το 2010.
Ανέφερε, επίσης, ότι από τα στοιχεία καταγράφεται μικρότερη μείωση από κάποιες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ ό,τι αναμενόταν, ενώ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται αύξηση ενώ αναμενόταν μείωση. Σημείωσε, επίσης, ότι καταγράφεται θεαματική αύξηση από τη Ρωσία και ότι και η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι αυτό που έχει περισσότερη σημασία δεν είναι να αυξάνονται οι αφίξεις και τα έσοδα, αλλά να συνεχιστεί η προσπάθεια για προβολή και η προσπάθεια για λήψη μέτρων, όπως απλοποιήσεις στη θεώρηση διαβατηρίων και εγκαθίδρυση νέων πτήσεων, που θα βοηθήσουν την αύξηση ιδιαίτερα από νέες αγορές. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και από την πλευρά του κράτους και από την πλευρά των ιδιωτών για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, ώστε να διατηρηθούν αυτές οι αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.