Αρχική Πολιτισμός Το CulturePolis επεκτείνεται στο Ιόνιο

Το CulturePolis επεκτείνεται στο Ιόνιο

Το CulturePolis σε εφαρμογή του προγράμματος του για επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ευρύτερη περιοχή Ιονίου και Βαλκανίων, πήρε την πρωτοβουλία επισκέψεων σε Δήμους γειτονικών περιοχών για εκκίνηση συνεργασιών σε ευρύ φάσμα δράσεων με εργαλείο τη δημιουργία νέων καθώς και αναβίωση παλαιότερων Πολιτιστικών Αντενών.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν δυο αποστολές σε Παξούς και Σαράντα, Αλβανίας, όπου ο Πρόεδρος του CulturePolis κ. Β. Λαοπόδης συνοδευόμενος από συνεργάτες του συναντήθηκε αντίστοιχα με τους Δημάρχους κ. Σπύρο Μπογδάνο και κ. Stefan Cipa. Μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έγινε αμοιβαία ενημέρωση πάνω στα προγράμματα, δράσεις και πρωτοβουλίες κάθε πλευράς και υπήρξε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις προτεραιότητες μιας ευρείας συνεργασίας με έμφαση σε θέματα πολιτισμού  – υπό την ευρεία έννοια, τουρισμού, καινοτομίας, εκπαίδευσης, αναπτυξιακών έργων και βιώσιμης ανάπτυξης.
Και στις δυο περιπτώσεις υπήρξε σύμπνοια απόψεων για να προχωρήσει η συνεργασία πάνω σε συγκεκριμένους άξονες με την υπογραφή ενός Συμφώνου – Πλαισίου Συνεργασίας που θα εμπλουτίζεται συνεχώς με δράσεις και πρωτοβουλίες και την άμεση δημιουργία Πολιτιστικών Αντενών.
Ο Πρόεδρος CulturePolis προσκάλεσε στην Κέρκυρα τους δυο Δημάρχους να συμμετάσχουν στην ημερίδα διάχυσης του έργου SUSTCULT στις 3 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Βιώσιμης Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (1-5 Οκτωβρίου 2012), που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας.
Το CulturePolis θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες αυτές και σε άλλες περιοχές του Ιονίου και στην προσπάθεια αυτή εντάσσονται οι πρόσφατες επαφές με Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων και η τηλεμετάδοση του εισαγωγικού σεμιναρίου του έργου SUSTCULT για επιμόρφωση στελεχών ΟΤΑ για βιώσιμη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα πραγματοποιηθεί την 1/10/2012 σε όλα τα Ιόνια Νησιά με τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που θα διαθέσει το σύστημα τηλεδιάσκεψης της Π.Ι.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.