Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Θα είναι ανοικτό το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο σήμερα 23,...

Θα είναι ανοικτό το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο σήμερα 23, Ιουλίου, βρέθηκε λύση έστω και τελευταία στιγμή

Με προσωπική παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο θα είναι σήμερα Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, ανοικτό για τους τουρίστες που επιθυμούν να το επισκεφτούν.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επικοινώνησε χθες με τον Πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ κ. Γιάννη Μαυρικόπουλο και τον διαβεβαίωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπογραφεί και από τους άλλους συναρμόδιους Υπουργούς η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την αποζημίωση του προσωπικού που εργάζεται σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία εκτός του ωραρίου λειτουργίας, από ιδιώτες.

Κατόπιν σχετικής πρότασης των εκπροσώπων των εργαζομένων της ΠΕΥΦΑ και σε συνεννόηση με εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων της Ρόδου αποφασίστηκε να εργαστεί αύριο το προσωπικό κανονικά και το σχετικό ποσό της αποζημίωσης τους να καταβληθεί από τους τουριστικούς πράκτορες απευθείας στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΝ το σοβαρό κίνδυνο να εκτεθεί απέναντι στους επισκέπτες της αντιμετώπισε η Ρόδος, καθώς οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιού των Ιπποτών δεν εργάζονται τη Δευτέρα.

Η Δευτέρα είναι η μέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται, όμως είχε βρεθεί η προσωρινή λύση, όταν οι Αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστοί λόγω υπέρβασης του ωραρίου, κατόπιν εγκρίσεως του αρμόδιου Υπουργείου, άνοιγαν υπερωριακά με επιβάρυνση των πρακτορείων, τα οποία κατέθεταν την αμοιβή, παρακρατώντας και αποδίδοντας στη Δ.Ο.Υ. τους φόρους που αναλογούσαν.

Κι ενώ αυτός ο τρόπος εξυπηρετούσε την κατάσταση αιφνιδιαστικά πριν μερικές μέρες οι τουριστικοί πράκτορες της Ρόδου ενημερώθηκαν ότι το υπουργείο δεν ενέκρινε το σχετικό αίτημά τους για την ερχόμενη Δευτέρα καθώς όπως ειπώθηκε οι αρχαιοφύλακες αρνούνται να εργαστούν χωρίς έγγραφη άδεια από το υπουργείο.

Η ξαφνική αυτή αλλαγή στάσης, δημιούργησε αναστάτωση στο νησί καθώς σήμερα αναμένονται στη Ρόδο τα Κρουαζιερόπλοια Silver Wind, Aegean Paradise και Ocean Majesty, VENUS, και ROYAL IRIS με περίπου 3.000 επιβάτες, με προγραμματισμένες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου συμπεριλαμβανομένων του Παλατιού των Ιπποτών και του Μουσείου της πόλης.

Οι πράκτορες και οι εταιρίες είχαν κλείσει ήδη τις ξεναγήσεις και τις εκδρομές βασιζόμενες στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, και όπως είναι φυσικό μία ματαίωσή τους για το συγκεκριμένο λόγο θα δημιουργούσει πολύ κακή εντύπωση.

Ευτυχώς η λύση βρέθηκε έστω και τελευταία στιγμή!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.