Αρχική Τουρισμός Δράσεις για την προβολή του τουριστικού προϊόντος από τη Περιφέρεια Χανίων The...

Δράσεις για την προβολή του τουριστικού προϊόντος από τη Περιφέρεια Χανίων The Island of Crete – See for yourself, feel for yourself (videos)

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην Π.Ε. Χανίων, κατά την οποία έγινε παρουσίαση του νέου διαφημιστικού σποτ για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Κρήτης, διάρκειας 2,5 λεπτών, αλλά και της μικρότερης έκδοσής του, των 30 δευτερολέπτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, μιλώντας εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης και αναφερόμενος στα διαφημιστικά σποτ, επεσήμανε την σπουδαιότητα και τη σημασία της προβολής τους για τον τουρισμό μας, τόνισε τη συμβολή του Θοδωρή Παπαδουλάκη στο εξαίρετο αποτέλεσμα και συμπλήρωσε ότι η εργασία αυτή πρόκειται να διαδοθεί μέσω του internet και των κοινωνικών δικτύων.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο γνωστός και βραβευμένος Χανιώτης Σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης και ο κ. Ξενάκης από τη Δ/νση Παραγωγής, οι οποίοι ανέφεραν ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα μικρό spot διάρκειας 2,5 λεπτών, αλλά και μία μικρότερη έκδοσή του των 30 δευτερολέπτων στοχεύοντας στην αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας μας, η οποία έχει πληγεί λόγω του διεθνούς αρνητικού κλίματος για τον τόπο μας.

Κατόπιν, ο κ. Βουλγαράκης έκανε μία σύντομη ενημέρωση για τις δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά οι δράσεις αυτές είναι οι εξής :

1. Τουριστικές εκθέσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε μέχρι σήμερα στις παρακάτω 17 Τουριστικές Εκθέσεις:

A/A, ΕΚΘΕΣΗ, ΗΜΕΡΟΜ.ΕΚΘΕΣΗΣ.

1. Ουτρέχτης (VAKANTIEBEURS) 10-15/1/12

2 Βιέννη (FERIENMESSE) 12-15/1/12

3 Στουτγκάρδη(C.M.T) 14-22/1/12

4 Ελσίνκι(MATKA) 19-22/1/12

5 Λονδίνο (DESTINATIOΝS) 2-5/2/12

6 Βρυξελλες(SALON DES VACANCES) 2-6/2/2012

7 Πράγα (HOLIDAY WORD ) 9-12/2/12

8 Τελ-Αβιβ(ΙΜΤΜ) 14-15/2/12

9 Μιλάνο (BIT) 16-19/2/12

10 Μόναχο(F.RE.E.) 22-26/2/12

11 Χερνινγκ Δανίας(FERIE FOR ALLE) 24-26/2/12

12 Όσλο (REISELIV) 2-4/3/ 12

13 Βερολίνο (Ι Τ Β) 7-11/3/12

14 Μόσχα (MITT) 21-24/3/12

15 Γκαίτεμπορκ (ΤUR) 22-25/3/12

16 Κίεβο (UΙΤT) 28-30/3/12

17 Λευκωσία (ΤΑΞΙΔΙ) 27-29/4/2012

Εκεί είχαμε αφενός την ευκαιρία να προβάλουμε με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό το τουριστικό μας προϊόν, αφετέρου από τις επαφές των εκπροσώπων μας και την συνεργασία των τοπικών γραφείων ΕΟΤ εξασφαλίστηκε μία σειρά επαγγελματικών επισκέψεων στον τόπο μας .

2. Επισκέψεις Δημοσιογράφων και Πρακτόρων στην Περ. Ενοτητα Χανίων το 2012

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω επισκέψεις στα Χανιά .

Οι επισκέπτες δημοσιογράφοι, πράκτορες κλπ ,μεταφέροντας στους αναγνώστες τους και στους πελάτες τους αντίστοιχα, την πραγματική εικόνα μας και την προσωπική τους εμπειρία από το ταξίδι τους στον τόπο μας, συμβάλουν στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί για την χώρα μας .

Αναλυτικά:

29 Μαρτίου:

Αποστολή από επτά (7) Βέλγους Tour Operators και ενός δημοσιογράφου οι οποίοι συνοδεύονταν από την Διευθύντρια του ΕΟΤ Βελγίου

2-3 Απριλίου:

Δύο Αυστριακοί Δημοσιογράφοι οι κκ.Fabian Eder και Richard Wagner με την στήριξη της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας Ruefa-Verkehrsburo με σκοπό να παρουσιάσουν τις εντυπώσεις τους:

-στο blog « Griechenland bluht» (Η Ελλάδα ανθίζει)

-στην εφημερίδα Kurier

-στις ραδιοφωνικές εκπομπές “Ambinte” & “Von Tag zu Tag”.

5 Απριλίου :

Ο Γερμανός Δημοσιογράφος Eisel-Hein του οποίου τα άρθρα θα παρουσιαστούν στα περιοδικά Bikesport, Pedaliero, Outdoor, Rennrad, Radwelt.και σε διάφορες ιστοσελίδες.

11 Απριλίου:

Δύο Ρώσοι δημοσιογράφοι του Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Ρωσίας RΙΑ NOVOSTIC

23 Μαίου:

Ομάδα 25 Ιταλών, εκπρόσωπων ΜΜΕ και φορέων Τουρισμού, μεταξύ των οποίων:

-εξειδικευμένα τουριστικά έντυπα, όπως TTG Italia, OASIS, BELL’EUROPA, VIAGGIANDO, TREKKING, GOLF & GUSTO, COSMOPOLITAN, WIGWAM CLUBS ITALIA, CORRIERE DELLA SERA, ELLE

– ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, όπως SOLO MUSICA ITALIANA – SKY SAT, CANALE ITALIA, MARCO POLO, TG COM 24

– και Ενώσεις Εργαζομένων Ελεύθερου Χρόνου.

7-14 Μαΐου:

Δύο Ολλανδοί Δημοσιογράφοι οι κκ. Pieter Paul Koster & Inge Oosternrijk με σκοπό την συγγραφή 6σέλιδου άρθρου στο Ολλανδικό περιοδικό περιοδικό “Seasons”

1-11 Ιουνίου:

Οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι Tamira Zidkiahu-Hason & Slomo Zidkiahu τους οποίους γνωρίσαμε στην έκθεση του Τελ Αβιβ όπου και τους γεννήθηκε το ενδιαφέρον τους για την Κρήτη. Αρθρογραφούν στο του περιοδικό «The Nature of Things» .Αυτές τις μέρες δημοσιεύονται τρία άρθρα τους για την Κρήτη έκτασης εννέα (9) σελίδων

1 Ιουνίου

160 Πολωνοί Πράκτορες

16- 20 Ιουνίου

Γαλλικό Τηλεοπτικό Συνεργείο αποτελούμενο από τους δημοσιογράφους κκ. Gilles Mouroux, Remi Pelletier, Christophe Castagne, Nina Lahmer για δύο εκπομπές: Vents du Large και Grand Large που αναφέρονται στον θαλάσσιο τουρισμό. Οι εκπομπές αυτές θα προβληθούν στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα France 24 & TV5 Monde

22-23 Ιουνίου

Η ιταλική Marcopolo TV που είναι το κανάλι Νο 414 πού διοχετεύεται από την δορυφορική SKY και απευθύνεται στον κόσμο των ταξιδιών και του τουρισμού, επισκέφτηκε τον τόπο μας για την δημιουργία ντοκυμανταίρ με τίτλο «Diario di Viaggio». Την αποστολή αποτελούσαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι κ.κ.Ciro Di Maio (παρουσιαστής), Massimiliano Mariani (cameraman), Andrea De Martino (βοηθός ηχογράφησης)

18 Ιουνίου

Τριμελής δημοσιογραφική Ομάδα του τηλεοπτικού καναλιού Cnn turk για λήψεις ώστε να καλύψουν δύο εκπομπές αφιερωμένες στα Χανιά.

3.Σύμβουλος Προβολής

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει επιλέξει κατόπιν Πανελλήνιου Διαγωνισμού μία εξειδικευμένη εταιρεία με σκοπό να καταρτήσει, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού, μία πρόταση στρατηγικών κατευθύνσεων για προβολή – διαφήμιση του Κρητικού Τουρισμού καθώς και να καταλήξει σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που θα εξειδικεύουν και θα υλοποιούν αυτές τις κατευθύνσεις.

Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, είχε συνάντηση και εποικοδομητική κατά γενική ομολογία συνεργασία με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού του τόπου μας .

4.Ηλεκτρονική προβολή Κρήτης

4.1 Portal

Πρόσφατα ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το νέο τουριστικό portal της Περιφέρειας Κρήτης www.incrediblecrete.gr

Η εργασία αυτή έγινε με ελάχιστο συγκριτικά κόστος , από Χανιώτικη εταιρεία η οποία υλοποίησε το έργο σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι ακόμα σε φάση προσαρμογής ,διαρκώς εμπλουτίζεται και σύντομα θα έχει λάβει την ολοκληρωμένη της μορφή.

4.2 video 5 min

Στο παραπάνω portal χρησιμοποιήσαμε επίσης και ένα πεντάλεπτο video το οποίο έγινε ειδικά γι’αυτό τον σκοπό, με την ευγενική προσφορά του κ. Παπαδουλάκη ως μοντάζ από παλαιότερες εργασίες που μας είχε κάνει .

4.3 spot 0,5 min

Spot 0.5 min (μικρότερη έκδοση του παραπάνω) και που προβάλλεται στο Travel Chanel τον μήνα Ιούλιο.

4.4 spot 2,5 min

Λόγω της παράτασης του διεθνούς αρνητικού κλίματος για τον τόπο μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό spot διάρκειας 2,5 λεπτών αλλά και μικρότερη έκδοσή του των 30 δευτερολέπτων στοχεύοντας στην αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας μας.

Με το κατάλληλο σενάριο και την τέχνη των ηθοποιών στοχεύομε στο να πείσομε εκείνους μας αποφεύγουν επηρεασμένοι από την διεθνή ειδησεογραφία.

Την εργασία αυτή σκοπεύουμε να διαδώσουμε μέσω του internet και των κοινωνικών δικτύων.

Η επισκεψιμότητα των παραπάνω video μέσω του Youtube & Vimeo είναι περισσότερο από 100.000 προβολές μέσα σε δύο βδομάδες, από 140 διαφορετικά κράτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.