Αρχική Εκθέσεις Η έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες» στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο

Η έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες» στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο

Celestyal Cruises

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βερολίνου κ. Ελευθέριο Οικονόμου, με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες» στο Μουσείο Martin-Gropius-Bau στο Βερολίνο, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Joachim Gauck.

Στη σημαντική αυτή έκθεση, η οποία επικεντρώνεται στο αρχαίο ιερό της Ολυμπίας, την τοπική λατρεία, τους παράλληλους αθλητικούς αγώνες και την ιστορία των ανασκαφών, θα παρουσιαστούν πάνω από 1000 εκθέματα μεγάλης αξίας από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, τη Συλλογή Αρχαιοτήτων των Κρατικών Μουσείων του Βερολίνου, το Μουσείο του Βατικανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρώμης, το Λούβρο και τις αρχαιολογικές συλλογές της Δρέσδης και του Μονάχου. Τα ευρήματα της έκθεσης έχουν έρθει στο φως σε ανασκαφές που διενεργήθηκαν από το 1870 και ύστερα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 31 Αυγούστου 2012 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2013 και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, με συνδιοργανωτές το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το μουσείο Martin-Gropius-Bau.

Κατά τη συνάντηση, ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήρε τη σημασία της έκθεσης, της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα για την Αρχαία Ολυμπία, ενώ δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη. Παράλληλα, μετέφερε στον κ. Οικονόμου την πρόθεσή του να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί η δραστηριότητα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες» θα ανακοινωθούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, ο Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Διευθυντής του Μουσείου Martin-Gropius-Bau κ. Gereon Sievernich στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Τρίτη 24 Ιουλίου και ώρα 12.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.