Αρχική Μεταφορές Αύξηση κατά 58,12% του transit φορτίου στο Car Terminal ανακοίνωσε ο Ο.Λ.Π....

Αύξηση κατά 58,12% του transit φορτίου στο Car Terminal ανακοίνωσε ο Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Celestyal Cruises

Αύξηση κατά 58,12% του transit φορτίου στο Car Terminal του εμπορικού λιμένα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κατά το β΄ τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε η αρμόδια Διεύθυνση του Οργανισμού.
    Μετά την εξαιρετική επίδοση του β΄ τριμήνου τα μεγέθη του car terminal για το α΄ εξάμηνο διαμορφώνονται ως ακολούθως έναντι του α΄ εξαμήνου του 2011:
Το transit φορτίο αυξήθηκε κατά 26,19%.
Το εγχώριο φορτίο μειώθηκε κατά 39,04%.
Το συνολικό φορτίο αυξήθηκε κατά 11,77%.
   Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: ‘‘μέσα σε μία δύσκολη περίοδο για την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, η στρατηγική επιλογή του Ο.Λ.Π. Α.Ε. να επεκτείνει τους χερσαίους του χώρους και να τους παραδώσει για εκμετάλλευση στο transit φορτίο δικαιώνονται απόλυτα. Με τους ρυθμούς του α΄ εξαμήνου, αναμένεται η κίνηση transit αυτοκινήτων να ξεπεράσει το 2012 τα 400.000 οχήματα, καθιστώντας έτσι τον Πειραιά σημαντική δύναμη της μεσογειακής λιμενικής βιομηχανίας. Εντός του 2012 αναμένεται να ξεκινήσει και ο επενδυτικός σχεδιασμός του νέου car terminal στο λιμένα Ηρακλέους για τον οποίο έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους διεθνείς μεταφορείς. Το έργο του transit φορτίου έχει επιφέρει και μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή του εμπορικού λιμένα αφού η πολιτική μεταφορτώσεων καινούργιων αυτοκινήτων – εμπορευμάτων δεν επιβαρύνει τους ιστούς των γύρω περιοχών. Ήδη ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. ολοκληρώνει τις μελέτες του για νέους χερσαίους χώρους ενισχύοντας έτσι το έργο transit και τις πολιτικές logistics”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.