Δραματικές φαίνεται πως είναι οι συνέπειες από τη μη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος GERAKINA BEACH HOTEL το φετινό καλοκαίρι.
Εκτός του γεγονότος ότι έμειναν 250 εργαζόμενοι στο δρόμο, σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και ο κύκλος εργασιών στις επιχειρήσεις στην παραλία της Γερακινής. Μάλιστα για κάποια από αυτά, αγγίζει το 90%. Σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν οι επαγγελματίες, το κλείσιμο του ξενοδοχείου Γερακίνα, επέφερε μεγάλο πλήγμα σε όλο τον τόπο. Ήδη έχουν κλείσει οχτώ καταστήματα ενώ υπάρχει ο φόβος να μπει λουκέτο και σε άλλα. «Φέτος έκλεισαν οχτώ μαγαζιά, αν συνεχίσει η κατάσταση του χρόνου θα ακολουθήσουν και άλλα. Καλούμε την Εθνική τράπεζα να ξαναδεί το θέμα του ξενοδοχείου. Για ‘μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» είπε ο κ. Νίκος Αυγέρος, ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιάσεως μοτοσυκλετών απέναντι ακριβώς από την είσοδο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. «Είμαστε πεσμένοι κατά 90% σε σχέση με πέρυσι, δεν θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, ούτε το ρεύμα θα πληρώσουμε» είπε η κ. Αναστασία Χαλάτση, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων και ειδών λαϊκής τέχνης.
Δε φτάνουν τα υπόλοιπα καταλύματα
Τα υπόλοιπα μικρά ξενοδοχεία και καταλύματα της περιοχής εξαρτιόνταν από τη λειτουργία του Gerakina και έτσι επηρεάστηκαν από το κλείσιμο του. Εκτός από αυτό όμως οι πληρότητες τους δε μπορούν να υποκαταστήσουν τη δυναμικότητα των 1.500 κλινών του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. «Οι επαγγελματίες βρίσκονται στο έλεος του Θεού, δεν ξέρουν πως θα τα καταφέρουν» είπε ο κ. Γιώργος Κουγιώνης ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων διαμερισμάτων. Παράλληλα επεσήμανε ότι η περιοχή στερείται υποδομών από την πολιτεία και από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς εδώ και 20 χρόνια δεν έγινε τίποτα για την αναβάθμιση της περιοχής.
Απογοητευμένοι όμως δηλώνουν και επισκέπτες της περιοχής καθώς η φετινή εικόνα δε θυμίζει σε τίποτα προηγούμενα καλοκαίρια. Η περιοχή της παραλίας Γερακινής ήταν από τις πρώτες που αναπτύχθηκαν τουριστικά στη Χαλκιδική εδώ και δεκαετίες.
Πηγή: www.xalkidikipress.gr