Αρχική Αθλητικά Άνθηση του Τουρισμού στην Ουκρανία έφτασε τους 300.000 επισκέπτες την ημέρα

Άνθηση του Τουρισμού στην Ουκρανία έφτασε τους 300.000 επισκέπτες την ημέρα

Κατά τη διάρκεια του αγώνα του EURO 2012 περίπου 300.000 άνθρωποι διασχίζουν ουκρανικά σύνορα, αναφέρει το Υπουργείο υποδομής της Ουκρανίας.

Αυτόν τον Ιούνιο ο ημερήσιος αριθμός των ατόμων που φθάνουν στη Ουκρανία αυξήθηκε κατά 90.000 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Borys Kolesnikov. Στις 11 Ιουνίου, την ημέρα του αγώνα μεταξύ της Ουκρανίας και Σουηδίας, πάνω από 100.000 θεατές επισκέφθηκαν το Κίεβο . Αναμένεται ότι κατά το δεύτερο γύρο του τουρνουά, ο αριθμός των τουριστών θα υπερβεί ακόμη και το σημερινό ρυθμό.

“Μετά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος το αεροδρόμιο της Ουκρανίας άρχισε να λαμβάνει περισσότερες αιτήσεις για την αποδοχή πτήσεων τσάρτερ», σχολίασε ο υπουργός.

Υπάρχουν τέσσερις ουκρανικές πόλεις που φιλοξενούν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Κίεβο, Χάρκοβο, Ντόνετσκ και Lviv. Αυτές είναι οι πόλεις που προσελκύουν τους περισσότερους αλλοδαπούς τουρίστες τον Ιούνιο του 2012.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες που επισκέπτονται Κίεβο το 2012 θα προέλθει από τη Μόσχα, το Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη, το Τελ-Αβίβ, και το Μόναχο, αναφέρει το ευρετήριο.

Επιπλέον, οι τουρίστες έχουν την τάση να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τις επισκέψεις τους στο Κίεβο: το 2012 ο δείκτης των δαπανών αναμένεται να αυξηθεί κατά 29,8 τοις εκατό. Η ερευνητική μονάδα της Erste Bank εξέδωσε έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι κάθε ένας από τους αναμενόμενους 500.000 επισκέπτες στην Ουκρανία θα ξεπεράσει το μέσο όρο των 800 ευρώ κατά το διάστημα των τριών έως τεσσάρων ημερών παραμονής τους στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.