Αρχική Ναυτιλία Ο Γιώργος Βερνίκος στη κυβέρνηση

Ο Γιώργος Βερνίκος στη κυβέρνηση

Τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας στη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, αναλαμβάνει ο γνωστός από τον εφοπλιστικό χώρο, επιχειρηματίας, κ. Γιώργος Βερνίκος.

Στο προς επανασύσταση υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργός αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Μουσουρούλης.

Ο ίδιος στη προσωπική του σελίδα στο facebook γράφει τα εξής:

Αγαπητοί μου Φίλοι,

Αποδέχτηκα την πρόταση με ιδιαίτερα συναισθήματα να συμμετέχω στη σημερινή Κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας μας, σε μία δύσκολη περίοδο και με πολλούς συμπολίτες μας σε βαθιά απόγνωση.

Θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο της παραγωγής, της δράσης, της Κοινωνίας των Πολιτών, ενεργό πολίτη και άνθρωπο που ζει και εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς που δημιουργεί ο δημόσιος βίος…. Αποτελεί καμπή στη ζωή μου η συμμετοχή μου σε «κέντρα εξουσίας», μία προσωπική υπέρβαση, όπως θεωρώ ότι είναι αντίστοιχη υπέρβαση από το πολιτικό σύστημα να με προτείνει να συμμετέχω σε κυβερνητική θέση.

Παραιτήθηκα σήμερα από την προεδρία του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος, εφόσον η θέση αυτή είναι ασυμβίβαστη με τα νέα μου καθήκοντα. Η καρδιά μου όμως θα είναι κοντά στα παιδιά που αγωνίζονται για το περιβάλλον, σε όλους όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, έχω πλήρη συναίσθηση της βαριάς ευθύνης που αναλαμβάνω και ελπίζω ν’ ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα μου καθήκοντα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.