Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Etihad Airways ξεκινά πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Βασόρα

Η Etihad Airways ξεκινά πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Βασόρα

Η Etihad Airways ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πραγματοποίησε την πρώτη πτήση από το Άμπου Ντάμπι στην πόλη της Βασόρας, στο Νότιο Ιράκ.

Η πτήση ΕΥ553 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι στις 9:45πμ και προσγειώθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στο διεθνές αεροδρόμιο της Βασόρας στις 10:50πμ.

Το νέο αυτό δρομολόγιο, που πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Airbus Α320, εξοπλισμένο με 16  θέσεις Pearl Business και 120 θέσεις Coral Economy, θα διεξάγεται 4 φορές την εβδομάδα.

Η πόλη της Βασόρας είναι ο τρίτος προορισμός της Etihad Airways στο Ιράκ.

«Το δρομολόγιο της Βασόρας είναι ένα σημαντικό βήμα τόσο για την Etihad Airways όσο και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς αποδεικνύει τη δέσμευση για ενδυνάμωση των σχέσεων στην περιοχή» δήλωσε ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways.

«Η Βασόρα είναι ένας σημαντικός βιομηχανικός και συγκοινωνιακός κόμβος αλλά με ιδιαιτέρως περιορισμένη πρόσβαση σήμερα μέσω αέρα. Η νέα μας πτήση θα συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση αυτής της κατάστασης για τους κατοίκους της περιοχής».

Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και οι μεγάλες εταιρείες που φέρνουν εργατικό δυναμικό στην περιοχή έχουν εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον τους για τις νέες πτήσεις.

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Abdhulla Ibrahim Al Zowi Al Shehi, Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο Ιράκ, σχολίασε σχετικά: «Πρόσφατα, υπήρξαμε μάρτυρες της τεράστιας ανάπτυξης στις διμερείς σχέσεις των χωρών, σε όλα τα επίπεδα. Το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν τεράστιες δυνατότητες συνεργασίας και εξέλιξης. Οι υπηρεσίες της Etihad Airways στη Βαγδάτη, στην Ερμπίλ, και τώρα στη Βασόρα είναι άκρως σημαντικές τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς ενδυναμώνουν τις γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών και αυξάνουν το εμπόριο και τον τουρισμό».

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Arshad Tawfiq, Πρέσβης του Ιράκ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρόσθεσε: «Το ξεκίνημα των απευθείας πτήσεων της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι στη Βασόρα, στην Ερμπίλ και στη Βαγδάτη είναι ένα μεγάλο βήμα για την αύξηση του εμπορίου και του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες. Ενθαρρύνει τη μετακίνηση των εργαζομένων και ανοίγει το δρόμο σε επενδυτές που ταξιδεύουν στο Ιράκ μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναζητώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα, και προσφέρει υπηρεσίες στην κοινότητα των Ιρανών που διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Οι πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Βασόρας πραγματοποιούνται πρωί και απόγευμα, παρέχοντας συνεχή σύνδεση από και προς το Άμπου Ντάμπι για τις πτήσεις της Etihad Airways από την Ευρώπη προς την Ασία, την Ινδική Χερσόνησο και την Αυστραλία.

Η Etihad Airways ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Βαγδάτη τον Απρίλιο του 2010 και στο βόρειο μέρος της Ερμπίλ τον Ιούνιο του 2010.  

Κατά τη διάρκεια του 2011 η αεροπορική εταιρεία εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 επιβάτες μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και των δύο παραπάνω πόλεων ενώ το δρομολόγιο της Βαγδάτης αναπτύχθηκε ιδιαίτερα.

Η Etihad Airways ξεκίνησε τις εμπορευματικές της επιχειρήσεις στο Ιράκ το Σεπτέμβριο του 2009. Σήμερα οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερα μεγάλη απόδοση και η Etihad Cargo αύξησε τη συχνότητα των δρομολογίων στην Ερμπίλ από δύο την εβδομάδα, σε τρία.

Δρομολόγιο:

Πτήση # Από Ώρα αναχώρησης Προς Ώρα άφιξης Συχνότητα
EY553 Άμπου Ντάμπι (AUH) 9.45πμ Βασόρα (BSR) 10.50πμ Κυριακή και Δευτέρα
EY553 Άμπου Ντάμπι (AUH) 14.55μμ Βασόρα (BSR) 16.00μμ Τετάρτη και Πέμπτη
EY554 Βασόρα (BSR) 11.55πμ Άμπου Ντάμπι (AUH) 14.40μμ Κυριακή και Δευτέρα
EY554 Βασόρα (BSR) 17.05μμ Άμπου Ντάμπι (AUH) 19.50μμ Τετάρτη και Πέμπτη
           

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.