Αρχική Επικαιρότητα Την ανακήρυξη του, ως πυρόπληκτου, ζητά ο δήμος Σαρωνικού

Την ανακήρυξη του, ως πυρόπληκτου, ζητά ο δήμος Σαρωνικού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα Παλαιάς Φώκαιας με μοναδικό θέμα «Ενημέρωση για την καταστροφική πυρκαγιά της 16ης Ιουνίου 2012 στη Δημοτική Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας και λήψη  απόφασης για την  ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων», αποφάσισε τα ακόλουθα:
1.Να αιτηθεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες την ανακήρυξη του Δήμου Σαρωνικού ως πυρόπληκτου.
2.Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής να συσταθούν επιτροπές καταγραφής των ζημιών σχετικά με τα κτίσματα και τα περιουσιακά στοιχεία.
3.Με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας να γίνει καταγραφή των ζημιών και να εκπονηθεί  πρόγραμμα αποκατάστασης (αντιπλημμυρική προστασία, αναδασώσεις, καθαρισμός ρεμάτων, μέτρα πρόληψης κ.λπ.)
4.Να δοθεί η μέγιστη δυνατή βοήθεια προς τους πληγέντες.
5.Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας έτσι όπως τέθηκαν από τον Πρόεδρο αυτής κ. Γεώργιο Λάμπρου, ήτοι να ληφθεί μέριμνα για τους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν σχετικά με τις μεγάλες καταναλώσεις του νερού σε σχέση με την πυρκαγιά του τρέχοντος τετραμήνου τόσο από το Δήμο όσο και από την ΕΥΔΑΠ. Επιπρόσθετα να διατεθεί άμεσα ποσό για την αποκατάσταση των κρουνών που έπαθαν βλάβες, καθώς και να διατεθεί από το Δήμο ένα επιπλέον μηχάνημα και δύο φορτηγά για την αποκομιδή των κλαδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.