Αρχική Εκδηλώσεις Tη Σκόπελο πρόκειται να επισκευθεί ο Ιερώνυμος

Tη Σκόπελο πρόκειται να επισκευθεί ο Ιερώνυμος

Η Σκόπελος φημίζεται για την πλούσια θρησκευτική της παράδοση, καθώς διαθέτει μοναστήρια και ξωκλήσια μνημειακής αξίας, τα περισσότερα εκ των οποίων χρονολογούνται από τη Βυζαντινή Εποχή. Πολιούχος και Προστάτης του νησιού είναι ο Άγιος Ρηγίνος και φέτος συμπληρώνονται 1650 έτη από το μαρτύριο του.

Με την ευκαιρία της επετείου του Αγίου Ρηγίνου, των 400 ετών από το έτος ίδρυσης της Ιεράς Μονής του Τίμιου Προδρόμου και τα 300 χρόνια από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού, θα πραγματοποιηθούν στο νησί εκκλησιαστικές εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τη Σκόπελο το Σάββατο 19 Μαίου με τη συνοδεία Σεβασμιότατων Μητροπολιτών:  Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνατίου, Κορίνθου κ Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.  Ο Αρχιεπίσκοπος μετά της Σεπτής Συνοδείας του, θα επισκεφτεί  τις Ιερές Μονές Τίμιου Προδρόμου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την Ευαγγελίστριας Σκοπέλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Μακαριότατος θα χοροστατήσει την Κυριακή 20 Μάιου στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια της Εκθέσεως Αγιογραφίας «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) στο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργαρά, υπό τον Μακαριότατο.

Την Δευτέρα 21 Μαίου, ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ενορίας Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Γλώσσας με προορισμό τον Βόλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.