Αρχική Εκθέσεις Charter Yacht Show, Poros 2012, 5 – 10 Μαίου

Charter Yacht Show, Poros 2012, 5 – 10 Μαίου

Από τις 5 έως τις 10 Μαίου το νησί του Πόρου πλημμύρισε από πολυτελή επαγγελματικά yachts δίνοντας  την ευκαιρία σε πρακτορεία ναυλώσεων και σε μεσίτες από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν τα ξεχωριστά yachts και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες τους.
To Charter Yacht Show –Poros 2012 διοργανώθηκε για 11η χρονιά από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Πόρου.
Τα 80 πολυτελή επαγγελματικά πλοία αναψυχής τα οποία ήταν δεμένα στο λιμάνι του Πόρου αποτέλεσαν πόλο έλξης τόσο για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού όσο και για πληθώρα επισκεπτών.
Τα εγκαίνια της έκθεσης τα οποία έγιναν υπό τη σκιά της εκλογικής κάλπης έκαναν  ο Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) Αντώνης Στελλιάτος με τον  Δήμαρχο Πόρου κ. Δημήτρη Στρατηγό και τον  Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) κ. Γεώργιο  Κολλίντζα. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος και ο βουλευτής Α’ Πειραιά και νησιών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και o Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Χρήστος Πάλλης και η κα Μαρία Λεκάκου Σύμβουλος της Υπουργου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι πολιτικές αρχές του νησιού και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.
Στην έκθεση,  η οποία πλέον έχει παγκόσμια αναγνώριση  προβάλλοντας  τον ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό, την Ελλάδα αλλά και το νησί του Πόρου διεθνώς, επισκέφθηκαν για να δουν και να κλείσουν συμφωνίες,  ναυλομεσίτες από γραφεία της Ελλάδας και από πολλά μέρη του κόσμου όπως  Αγγλία, Αμερική, Ν. Αφρική, Αυστραλία, Γαλλία, Μαγιόρκα, Ρωσία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μονακό, Τουρκία, Ουκρανία και Κύπρο.
Την έκθεση συμπλήρωσαν περίπτερα με εταιρείες από το χώρο των ναυλώσεων αλλά και εταιρείες οι  οποίες παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό.
Δεξιώσεις, parties στα σκάφη και διάφορα events στα περίπτερα έδωσαν στους διοργανωτές, στους ναυλομεσίτες και στους επισκέπτες της έκθεσης ευκαιρίες για διασκέδαση, αλλά και για επικοδομητικές συζητήσεις.
Κατά τη διάρκεια του 11th Poros Charter Yacht Show πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Chef Competition με τους εξής νικητές:
Για την πρώτη κατηγορία στην οποία διαγωνίσθηκαν σκάφη με ημερήσιο ναύλο έως τα 7000euro:
Chef Γιάννης Καπασάκης από το S/Y Callisto
Chef Σωτήρης Λούης από το S/Y Aello
Chef Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας από το M/Y Suncoco

Για τη δεύτερη κατηγορία στην οποία έλαβαν μέρος σκάφη με ημερήσιο ναύλο από τα 7000euro και άνω:
Chef Honrada Renato από το M/Y O’Pati
Ισοψηφία οι Chef Μανώλης Ευσταθίου από το M/Y Pollux και Chef Μάριος Γλύκας από το M/Y Obsesion (Baglietto)
Chef Γεώργιος Καβατζικλής από το M/Y Iris (Ferretti)
Η τελετή βράβευσης  έγινε το βράδυ της Τρίτης 8 Μαίου στο Xenia Poros Image Hotel  πριν το farewell gala.
Tην Τετάρτη 9 Μαίου και τελευταία μέρα επισκεψιμότητας της έκθεσης  πραγματοποιήθηκε στο  κτίριο Συγγρού, σεμινάριο με θέμα “Why MYBA? MYBA central agency rules” και ομιλητή τον Jean – Claude Herve, από την INT- MARINE Ltd και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MYBA .
Τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας που έγινε τόσο από τη διοργάνωση όσο και από τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της έκθεσης χάρισαν την αισιοδοξία σε όλους για μία καλύτερη τουριστική σεζόν και ανάκαμψη της μείωσης που εμφανίζει η ζήτηση για ναυλώσεις από το εξωτερικό.
H διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Πόρου.
Χορηγοί του Charter Yacht Show – Poros 2012: ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε., ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, η RINA, η Ελίν, η Ένωση Μαρινών Ελλάδος, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., η MARSH και η εταιρεία O.A. Ναυλώσεις Κοτέρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.