Αρχική Αεροπορικά Νέα Το πρώτο Lufthansa Boeing 747-8 προσγειώθηκε στην Φρανκφούρτη

Το πρώτο Lufthansa Boeing 747-8 προσγειώθηκε στην Φρανκφούρτη

Η Βασίλισσα των Ουρανών με την ολοκαίνουργια Lufthansa Business Class /
Η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου από Φρανκφούρτη για Ουάσινγκτον
Η νέα Βασίλισσα των Ουρανών προσγειώθηκε στην Φρανκφούρτη. Η Lufthansa είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που παρέλαβε το Boeing 747-8. Κατόπιν της παράδοσης του στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Έβερεττ της Ουάσινγκτον, το νέο “Jumbo” με κωδικό D-ABYA, μετά από ένα touch and go στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου εδρεύει η Lufthansa Technik, ολοκλήρωσε την πτήση του προς τη μελλοντική του βάση, τη Φρανκφούρτη, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.
Την 1η Ιουνίου, η πρώτη επιβατική πτήση του Boeing 747-8 με κωδικό LH 418, θα αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη με προορισμό το Washington Dulles International Airport, στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Προσδοκούμε με μεχάλη χαρά να καλωσορίσουμε το Boeing 747-8 Intercontinental στον στόλο των διηπειρωτικών μας πτήσεων. Στο μέλλον θα προσφέρουμε στους επιβάτες μας μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε αυτό το ολοκληρωτικά μοντέρνο και πλήρως εξοπλισμένο αεροσκάφος διηπειρωτικών πτήσεων, καθώς και την άνεση της ολοκαίνουργιας Business Class. Tο Boeing 747-8 χαρακτηρίζεται από χαμηλότερες εκπομπές θορύβου, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων και σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2.
“Είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε μία τόσο σημαντική στιγμή με τη Lufthansa, τον συνεργάτη μας για περισσότερα από 50 χρόνια και τον πελάτη μας που εγκαινίασε πρώτος το ολοκαίνουργιο 747-8 Intercontinental,” είπε η Elizabeth Lund, Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του 747, “Η Lufthansa έχει συνεισφέρει ιδιαίτερα σε αυτό το ολοκαίνουργιο και ιδιαίτερα αποδοτικό αεροσκάφος. Οι επιβάτες της Lufthansa θα γνωρίσουν το νέο επίπεδο άνεσης με το 747-8 Intercontinental, που επάξια θεωρείται η Βασίλισσα των Ουρανών τον 21ο αιώνα. ”

Με την έναρξη των πτήσεων, την 1η Ιουνίου 2012, οι επιβάτες της Lufthansa του νέου 747-8 θα είναι οι πρώτοι που θα εξερευνήσουν την καινούρια Business Class. Το νέο κάθισμα προσφέρει εξαιρετική άνεση για τους επιβάτες σε όρθια ή επικλινή θέση, επιπλέον ρυθμίσεις, επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο και ένα ατομικό σύστημα ψυχαγωγίας με μία μεγαλύτερη οθόνη 15 ιντσών. Με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού, η θέση μετατρέπεται σε ένα άνετο κρεβάτι σε οριζόντια επιφάνεια ύπνου μήκους 1.98 μέτρων. Το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται ακόμη από μία νέα διάταξη καθισμάτων σε σχήμα “V”. Δύο γειτονικές θέσεις τοποθετούνται σε σχήμα γωνίας. Αυτό ουσιαστικά διπλασιάζει την απόσταση ανάμεσα στα καθίσματα, προσφέροντας στους επιβάτες της Business Class ακόμη περισσότερο προσωπικό χώρο.

Για πρώτη φορά, οι επιβάτες της First Class κάθονται στο μπροστινό τμήμα upper deck, το πιο ήσυχο μέρος του αεροσκάφους. Χάρη στην εξωτερική μόνωση με ειδικό ηχομονωτικό υλικό, καθώς και στο ειδικό υλικό που χρησιμοποιείται στο πάτωμα και ελαχιστοποιείται ο θόρυβος, το B747-8 είναι ιδιαίτερα ήσυχο. Κάθε μία από τις 8 θέσεις της First Class μπορεί να μετατραπεί σε ένα επίπεδο κρεβάτι μήκους 2.07 μέτρα και  80 εκατοστά πλάτους, προσφέροντας στους επιβάτες χαλαρωτικό ύπνο. Με το νέο κάθισμα Business Class, την αποκλειστική First Class και το ανανεωμένο κάθισμα της Οικονομικής Θέσης, το Jumbo προσφέρει στους επιβάτες σε όλες τις θέσεις απόλυτη άνεση.
Το Boeing 747-8 είναι ένα ολοκαίνουργιο αεροσκάφος που ολοκληρώνει τα θετικότερα χαρακτηριστικά της σειράς Boeing 747, την οποία η Lufthansa συστηματικά διαθέτει στο στόλο της για περισσότερα από 40 χρόνια. Το αεροσκάφος σημειώνει σημαντικές  βελτιώσεις τόσο σε επίπεδο αεροδυναμικής όσο και προστασίας του περιβάλλοντος. Οι μηχανές Gent GEnx-2B χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα και επιτυγχάνουν μία ουσιαστική μείωση καυσίμων και εκπομπών του CO2 ανά επιβάτη. Επιπλέον, οι εκπομπές θορύβου έχουν μειωθεί κατά 30%.
Το Boeing 747-8 έχει μήκος 76.3 μέτρα, 5.6 μέτρα μακρύτερο από τον προκάτοχό του, 747-400. Το νέο Lufthansa Jumbo έχει χωρητικότητα 362 καθισμάτων: οκτώ στην First Class, 92 στην Business Class και 262 στην Οικονομική Θέση.

Η Lufthansa θα παραλάβει 20 Boeing 747-8 μέχρι το 2015. Τα πρώτα πέντε αεροσκάφη θα παραδοθούν στη Lufthansa κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Θα εξυπηρετούν τις διαδρομές από Φρανκφούρτη προς Ουάσινγκτον, Νέο Δελχί, Μπάνγκαλορ, Σικάγο και Λος Άντζελες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.