Αρχική Εκθέσεις Η Ναυτιλία στηρίζει την ελληνική οικονομία Η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ...

Η Ναυτιλία στηρίζει την ελληνική οικονομία Η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την μεγαλύτερη επιχειρηματική και οικονομική συνάντηση του 2012

Σε μια χρονική στιγμή όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη σοβαρή πρόκληση της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας της, τα Ποσειδώνια αναδεικνύουν τη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στην εθνική οικονομία και υπογραμμίζουν τη μελλοντική της αναπτυξιακή προοπτική.

Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν ότι ο ελληνικός στόλος μεταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς και ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν την πρώτη θέση στον κόσμο στις παραγγελίες ναυπήγησης πλοίων, σημειώνοντας επιτυχίες οι οποίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, σε μια χρονική στιγμή που είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχτούν τα θετικά νέα από τα διεθνή επιτεύγματα των Ελλήνων.  

Η συλλογική δύναμη των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι, μόνο πέρυσι, επένδυσαν συνολικά 8,5 δις δολάρια σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων, θα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο θα επισκεφθούν εφέτος το καλοκαίρι την Αθήνα χιλιάδες επαγγελματίες από τους τομείς της  ναυτιλίας, της οικονομίας και του εμπορίου από όλον τον κόσμο. Όλοι όσοι συμμετάσχουν θα περιηγηθούν στην έκθεση των Ποσειδωνίων και θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πληθώρα επιχειρηματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, τα οποία θα λάβουν χώρα στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

“Στο διάστημα 2000 – 2010, η ελληνική ναυτιλία συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία το συνολικό ποσό των 140 δις ευρώ, ποσό ισοδύναμο με το 50% του δημόσιου χρέους της χώρας το 2009. Τα Ποσειδώνια αντικατοπτρίζουν και αναδεικνύουν την συμβολή αυτή εδώ και περίπου 40 χρόνια, από την ίδρυση τους, ενώ μεγεθύνονται χρόνο με το χρόνο έχοντας καταστεί το πλέον αναγνωρίσιμο ναυτιλιακό φόρουμ, το οποίο προσδοκά με ανυπομονησία κάθε δύο χρόνια η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα”, δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια.

Τα φετινά Ποσειδώνια θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 17.000 ανθρώπους από περίπου 90 χώρες από κάθε γωνιά του κόσμου, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο φόρουμ επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων σύναψη συμφωνιών, παρουσίαση προϊόντων, ευκαιρίες δικτύωσης και συνέδρια.
Εκτός του προφανούς οφέλους για την ελληνική ναυτιλία, τα Ποσειδώνια αποκαθιστούν την εικόνα και τη φήμη της χώρας μας, αναδεικνύοντας την σε προορισμό σημαντικών διεθνών εμπορικών εκδηλώσεων. Ως αποτέλεσμα της φετινής έκθεσης, αναμένεται να εισρεύσουν στην τοπική οικονομία της Αθήνας περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα των Ποσειδωνίων, ποσό το οποίο αναμένεται να δαπανήσουν οι εκθέτες σε κατασκευές περιπτέρων, μεταφορά εξοπλισμού, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις φιλοξενίας και μετακινήσεις.

Το πλούσιο πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, που περιλαμβάνει την ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα Posidonia Cup – με τη χορηγία του Lloyd’s Register – το τουρνουά ποδοσφαίρου Posidonia Shipsoccer – το οποίο προσελκύει περισσότερους από 250 παίκτες –  και το πρώτο τουρνουά γκολφ Posidonia Golf Tournament – με τη χορηγία της Thenamaris και της Costamare – αναμένεται να προσφέρει επιπλέον έσοδα στην οικονομία της χώρας. Ο εντυπωσιακός κατάλογος συνεδρίων και σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της φετινής Έκθεσης εκτιμάται ότι θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επαγγελματίες από τον χώρο της οικονομίας και του θαλάσσιου εμπορίου από τις κύριες ναυτιλιακές αγορές παγκοσμίως, αυξάνοντας τη ζήτηση σε ξενοδοχεία και σε παροχή υπηρεσιών, συνεισφέροντας έτσι ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Τα Ποσειδώνια, η πιο σημαντική εκδήλωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον κόσμο, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων της βιομηχανίας διεθνών Συναντήσεων, Κινήτρων, Συνεδρίων και Εκθέσεων (MICE) της χώρας. «Πέραν των προφανών οφελών που δημιουργούν τα Ποσειδώνια για την ελληνική ναυτιλία, συμβάλλοντας στην διεθνή προβολή της και στην δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, τα Ποσειδώνια αποτελούν μια σημαντική πηγή εσόδων για την τουριστική βιομηχανία και άλλους συναφείς κλάδους. Με τέσσερις διανυκτερεύσεις κατά μέσο όρο ανά επισκέπτη και με δαπάνες της τάξεως των 500 Ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθένας από τους 10.000 διεθνείς επιχειρηματίες και επισκέπτες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα δαπανήσει περίπου 2.000 Ευρώ κατά την παραμονή του στη χώρα μας. Πρόκειται συνολικά για 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο για διαμονή, χωρίς να συμπεριλάβουμε τα έξοδα κατασκευών και συμμετοχής στην έκθεση, τα οποία θα διοχετευθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ταξί, εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα και τα περίχωρά της, χωρίς να υπολογίζουμε και τα επιπλέον έσοδα που παράγονται από τους επισκέπτες που θα παρατείνουν την παραμονή τους στην Ελλάδα για μερικές ημέρες ώστε να απολαύσουν σύντομες διακοπές στα νησιά του Αιγαίου”, δήλωσε ο κ. Βώκος.

«Ενώ οι τελικές προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη, όλος ο διαθέσιμος χώρος για την έκθεση έχει ήδη διατεθεί σε παραδοσιακούς εκθέτες των Ποσειδωνίων καθώς και σε πρωτοεμφανιζόμενους. Η μεταφορά στο νέο εκθεσιακό χώρο έκτασης 45.000 τετραγωνικών μέτρων, η αυξημένη ζήτηση από τους εκθέτες, καθώς και η εμπλουτισμένη λίστα συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων, είναι οι βασικοί παράγοντες που θα καταστήσουν την 23η διοργάνωση των Ποσειδωνίων τη μεγαλύτερη στην ιστορία της” είπε ο κ. Βώκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.