Αρχική Ελλάδα Μήνυμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τους...

Μήνυμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων

Celestyal Cruises

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ΕλλάδοςΕίναι αλήθεια ότι η χώρα διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις στην σύγχρονη ιστορία της και είναι επόμενο ότι όλοι οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι φορείς που διαθέτουν δημόσιο βήμα να μπορούν να εκφράζουν με έντονο συναισθηματισμό απόψεις, φοβίες, νουθεσίες και απειλές.

Δεν υπάρχει επίσης καμία  αμφιβολία ότι όλος ο επιχειρηματικός  κόσμος επιθυμεί αυτή η χώρα να κυβερνηθεί με τον καλύτερο δυνατό  τρόπο και να παραμείνει εντός του ευρώ.

Το διακύβευμα επομένως για τη χώρα μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας, όπως και η ψήφος των Ελλήνων πολιτών, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδεθεί με τους δυνητικούς ή τους υποψήφιους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας.

Δεν είναι δυνατόν να τίθεται θέμα ασφάλειας των τουριστών και να εκπέμπουμε ή να ενισχύουμε εικόνα διάλυσης της χώρας.

Ο τουρισμός, ως η πιο  σημαντική πλουτοπαραγωγική  δραστηριότητα της Ελλάδας, οφείλει να κινείται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος καλεί πρωτίστως την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και δευτερευόντως τους φορείς που αρθρώνουν δημόσιο λόγο, να διακρίνουν ανάμεσα στην πολιτική ρητορική και στην καλή τους πρόθεση να συγκινήσουν τον Έλληνα ψηφοφόρο, με το καθήκον απέναντι στη χώρα, που επιτάσσει να αφήσουν έξω από το πολιτικό παιχνίδι τον αλλοδαπό τουρίστα, παρέχοντάς του την πλήρη διασφάλιση ότι θα περάσει ανέφελα τις διακοπές του σε όλους τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Άλλωστε, η απόφαση για την επιλογή του τόπου διακοπών κατ’ εξοχήν στηρίζεται στις εντυπώσεις και στην προσδοκία ότι αυτές θα επαληθευθούν.

Ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι όταν υποφέρει ο τουρισμός, υποφέρει συνολικά η ελληνική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.