Αρχική Ράλλυ 18ο Ράλι Φίλιππος – Νικητές οι «Χριστόφορος» – Τηλιόπουλος

18ο Ράλι Φίλιππος – Νικητές οι «Χριστόφορος» – Τηλιόπουλος

Μετά από μια καιρικά ασταθής εβδομάδα,  το 18ο Ράλι Φίλιππος πήρε εκκίνηση σήμερα το πρωί από την πλατεία Ελιάς με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.  Η πολύμηνη αναμονή για αγώνα μαζί με την, από το πρωί, ηλιόλουστη Κυριακή έγινε η αφορμή να κατακλύσουν οι θεατές τα ορεινά γύρω από την πόλη της Βέροιας.  

Τον αγώνα και την Ε11 κέρδισαν οι ταχύτατοι  «Χριστόφορος» – Τηλιόπουλος με VW Golf II αν και χρειάστηκε να χάσουν την πρώτη ειδική διαδρομή από τους Γιάννη και Βαγγέλη Κωνσταντινίδη με Citroen ZX Kit Car για να αφυπνιστούν. Τελικά αν και έχασαν και την 3η ειδική διαδρομή από τους  Παυλίδη – Κυρλαγκίτση με Citroen DS3 κατάφεραν να επικρατήσουν των υπολοίπων. Έτσι δεύτεροι γενικής και Ε11 τερμάτισαν τα αδέρφια Γιάννης και Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με Citroen ZX Kit Car οι οποίοι αν και προσπάθησαν, κάποια μικρά οδηγικά λάθη τους στέρησαν τη πολυπόθητη νίκη. Στην τρίτη θέση γενικής, πρώτοι στην Α7 και στην F2 οι Παυλίδης – Κυρλαγκίτση με Citroen DS3. Το πλήρωμα κατάφερε όχι μόνο να τερματίσει, καθώς στον περσινό αγώνα αναγκάστηκαν μετά από έξοδο σε εγκατάλειψη, αλλά και να οδηγήσει γρήγορα και σταθερά προμηνύοντας αυτά που έπονται. Τέταρτοι γενικής, δεύτεροι στην Α7 και την F2, οι Βαλαβάνης – Κουμποτής με Honda Civic Type R. Το ζευγάρι αν και συστάθηκε την τελευταία στιγμή οδήγησε αλάνθαστα φέρνοντας τα παραπάνω αποτελέσματα.

Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτη στην κατηγορία Α6 τερμάτισαν οι Τρατσέλας – Μικρούλης με Peugeot 106 S16, οι οποίοι όμως δεν χάρηκαν για πολύ τη νίκη τους. Τα συν 3.6 δευτερόλεπτα διαφορά  που είχαν από τους έκτους γενικής και δεύτερους στην Α6 Αργυρίου – Καπετάνια, επίσης με Peugeot 106 S16, έγιναν μείον 1.4 δευτερόλεπτα μετά την επιβολή ποινής 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες για «χτύπημα» του σικέιν με αποτέλεσμα χρονικό όφελος.  Έτσι άλλαξαν τα πληρώματα  θέσεις στην τελική γενική κατάταξη.  Στο σημείο αυτό να πούμε πως με 5 δευτερόλεπτα ποινής τιμωρήθηκαν και οι νικητές του αγώνα αλλά και οι νικητές της Α7 και F2. Ποινές που δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα καθώς αμφισβητήθηκε έντονα η απόφαση, ειδικά μετά από in car πλάνα που δεν έδειξαν κάτι παράτυπο που να δικαιολογεί τις ποινές. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.