Αρχική Εκδηλώσεις Πασχαλιάτικο Μπαζάρ στη Ρόδο – Η Επιτροπή της Δωδεκανησιακής Μέλισσας ευχαριστεί...

Πασχαλιάτικο Μπαζάρ στη Ρόδο – Η Επιτροπή της Δωδεκανησιακής Μέλισσας ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της

Η Επιτροπή Ρόδου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, επιθυμεί να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του Πασχαλιάτικου Μπαζάρ που διοργάνωσε, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012, στο ΑΚΤΑΙΟΝ.
Ευχαριστεί πρώτα από όλους τον Δήμο της Ρόδου και ειδικά την Δημοτική Επιχείρηση «Πηγές Καλλιθέας» και τον προϊστάμενό της κ. Γιάννη Περδίκη για την παραχώρηση του χώρου. Ευχαριστεί παράλληλα τον ΔΟΠΑΡ και τον αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου για την παραχώρηση λεωφορείου για τη μεταφορά των μελών της φιλαρμονικής της Καλλιθέας που έλαβε μέρος στην παιδική γιορτή της «Μέλισσας» την οποία ευχαριστεί πολύ.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην κα Άντα Καραγιάννη που προσέφερε  (αφιλοκερδώς), όλες τις δυνάμεις και γνώσεις της, την τεχνολογία Face book και τη διαδικτυακή ενημέρωση και διευκόλυνε τα μέγιστα στη διοργάνωση του φετεινού Μπαζάρ που σχεδιάστηκε να γίνει, σε συνδυασμό με μια μεγάλη παιδική γιορτή,, ένα «Φεστιβάλ Χαράς» για τα παιδιά!
Η Επιτροπή Ρόδου ευχαριστεί το στέλεχος των «Πηγών Καλλιθέας» κ. Νίκο Μανωλά για τη μεγάλη συμβολή του στη διοργάνωση, το σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων που έγιναν πριν το Μπαζάρ αλλά και κατά τη διάρκειά του!
Ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη αλλά και ειδικά τον αντι-περιφερειάρχη κ. Σωτήρη Παμπάκα για την πρόταση που έκαναν και την υλοποίηση της ιδέας να περιληφθούν στο Μπαζάρ και μερικά ειδικά και διακεκριμένα παγκοσμίως προϊόντα από τα νησιά των Κυκλάδων και να εκτεθούν δίπλα στα Δωδεκανησιακά. Στο Μπαζάρ προσφέρθηκαν: γραβιέρα Νάξου,  συμπυκνωμένος, εξαιρετικής ποιότητας και χωρίς πρόσθετα, τοματοπελτές της Σαντορίνης, και γλυκά σε σιρόπι και μαρμελάδες της Τήνου.  Στους πάγκους του Μπαζάρ που με περισσή καλαισθησία είχαν στρωθεί στην αυλή του ΑΚΤΑΙΟΝ, ψώνιζε κανείς όλα τα παραπάνω, προϊόντα μαζί με  τα κίτρινα μικρά παξιμάδια με σαφράν και χλωρό τυρί της Αστυπαλιάς, καρπάθικα κουλούρια, λινδιακές  «μαντινάδες», παστελαριές με σύκα γεμιστά με καβουρδισμένο σησάμι και αμύγδαλα, κουλουράκια του Πάσχα, κόκκινα αυγά, γλυκά του κουταλιού, μικρά γλυκά και γλειφιτζούρια χειροποίητα που έκαναν οι ίδιες οι «μέλισσες» της Ρόδου και απόλαυσαν τα  παιδιά. Από τα τοπικά προϊόντα, στα καλάθια του Μπαζάρ είχαν τοποθετηθεί με καλαισθησία,  μέλι, λουκούμια, και μελεκούνια της Δωδεκανησιακής Μελισσοκομικής εταιρίας Ρόδου του κ. Μελισσουργού, τα ποτά της  Emery και της ΚΑΙΡ, και τα πολύ ιδιαίτερα χειροποίητα κουλουράκια του Πάσχα, μαζί με τα επώνυμα εδέσματα των Κυκλάδων, όλα προσφορές των εταιριών παραγωγής τους.
Τα εδέσματα προσέφεραν μέλη της Μέλισσας όπως κάθε χρόνο αλλά φέτος η συμμετοχή τους ήταν μεγαλύτερη και σε μεγαλύτερη ποικιλία γιατί όλοι είχαν τη συναίσθηση ότι οι υποτροφίες που βοηθούν τα παιδιά να σπουδάσουν, θα πρέπει να έχουν εξωτερική στήριξη, μεγαλύτερη από τις άλλες χρονιές.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον κ. Βασίλη Βαγιανάκη ο οποίος αναλαμβάνει και εκτυπώνει στο τυπογραφείο του (αφιλοκερδώς), όλο το έντυπο υλικό που χρειάζαται το Μπαζάρ,  εδώ και 12 χρόνια!
Την ευαισθησία τους για το έργο της «Μέλισσας» εκδηλώνουν και απέδειξαν με έμπρακτο τρόπο, ο διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας της πλατείας Κύπρου της Ρόδου κ. Ηλίας Ηλιάδης και αρκετά στελέχη της, οι οποίοι για τρίτη φορά, συμμετείχαν σε εκδηλώσεις της «Μέλισσας»,  με προσωπική συμμετοχή, κάνοντας χρέη πωλητών αυτή τη φορά πίσω από τους πάγκους του Μπαζάρ με τα διάφορα εδέσματα  και παγωτά για τα μικρά παιδιά. Τους οφείλονται  οι θερμότερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια!
Η Επιτροπή Ρόδου ευχαριστεί  το Pane di Capo και ειδικά τον κ. Γιώργο Ποντικάκη καθώς και το Swedco και προσωπικά τον κ. Νίκο Κωνσταντινίδη, για την προσφορά όλων των εδεσμάτων και των σνακς που ενθουσίασαν τα παιδιά. Ευχαριστεί επίσης την εταιρία Ιβίσκος του κ. Παπασταματάκη για τις προσφορές της, το πολυκατάστημα Γιάννη και Ελένης Πάππου για τις υπηρεσίες τους και τους κ. κ. Ασπράκη και Κολεγιάννη για τη διάθεση ενός μεγάλου ψυγείου με παγωτά Algida!
Παρούσες στο Μπαζάρ φέτος  ήταν και η πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας η κα Λίνα Χαραλαμποπούλου  που ήρθε ειδικά από την Αθήνα για να συμπαρασταθεί στο έργο της Επιτροπής και να την συγχαρεί για τη δουλειά που προσφέρουν τα μέλη της και η Ομάδα συνεργασίας στη Ρόδο. Επίσης παρούσα ήταν και  η κα Μαίρη Μοσχή-Στάθη, μέχρι πρόσφατα   εκπρόσωπος της Ρόδου, στο ΔΣ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, που βοήθησε προσωπικά στις πωλήσεις, τις ώρες της αιχμής.
Ευχαριστίες οφείλονται και στις «μέλισσες»  Άννα Χαρίτου, Φαίδρα Στρατή, Μαίρη Παρασκευά, Φωτεινή Στέργου, Ντίνα Μαχαιρίδη, Ούκα Βασιλείου,  Ρόζα Γιαλλούση, Μαρίτσα Μαντικού, Ζωή Αλαφάκη, Βιβή Ξανθούλη και Εύη Παρασκευά,  που όχι μόνο προετοίμασαν τα πάντα αλλά ήσαν εκεί πίσω από τους πάγκους όλη την Κυριακή 1η Απριλίου και ακούραστες και με χαμόγελο διέθεταν  τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν.

Παράλληλα με το Μπαζάρ το Φεστιβάλ  Χαράς και Παιχνιδιού για παιδιά,  ήταν αυτό που τράβηξε πολύ κόσμο στο Ακταίον γιατί σε αυτό περιλαμβανόντουσαν πολλά δρώμενα που θα τα διασκέδαζαν με θεάματα και μουσική, την Κυριακή 1η Απριλίου το μεσημέρι!!
Οι παιδικοί Σταθμοί ΠΙΝΟΚΙΟ και «Παίζω και Μαθαίνω» είχαν οργανώσει αθλητικούς αγώνες. Η Σχολή χορού της Μαρί Γκίκα παρουσίασε σε σχηματισμούς παρέλασης και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τις Μαζορέτες της με τη συνοδεία της φιλαρμονικής της Καλλιθέας υπό τη διεύθυνση του κ. Μαλωΐνα, καθώς και χορό σε μοντέρνες χορογραφίες!  Τους οφείλονται πολλά συγχαρητήρια και πολλά «ευχαριστώ»!
Οι διοργανωτές είχαν καλέσει το Τσίρκο Μπάχαλο για να διασκεδάσει τα παιδιά με το γνωστό  εκκωφαντικό του τρόπο… και το συγκρότημα Wonderful Life για να χορέψει street dance και να τα συναρπάσει!!
Η συμμετοχή όμως του Μουσικού Σχολείου στην όλη διοργάνωση, καθήλωσε μικρούς και μεγάλους που για μια ώρα πριν το κλείσιμο της γιορτής, απόλαυσαν την παραδοσιακή ορχήστρα των μαθητών υπό τον καθηγητή κ. Παραγιό και τη χορωδία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κας Μάστορα. Οι μαθητές έπαιξαν και τραγούδησαν τραγούδια του Πάσχα και στο κλείσιμο του προγράμματός τους, είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στην αείμνηστη Δόμνα Σαμίου στη οποία χρωστάει πολλά το δημοτικό τραγούδι!
Θερμές ευχαριστίες αλλά και συγχαρητήρια οφείλονται στην κα Θεοδώρα Τσιμπούρη,  τη διευθύντρια του Σχολείου αυτού που κάθε χρόνο μεγαλώνει τις επιδόσεις του και  συγκεντρώνει πολλές διακρίσεις στους διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς όπου λαμβάνει μέρος. Στο Σχολείο αυτό είναι φανερό πως υπάρχει όραμα ανάμεσα στους διευθύνοντες και τους καθηγητές του και οι πληροφορίες λένε πως ετοιμάζουν τη δημιουργία και μιας μικρής συμφωνικής ορχήστρας!!
Με την παιδική γιορτή που τέλειωσε μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν χαμήλωσε και έσβησε και ο ήχος στο Μαντράκι, στο χώρο του ΑΚΤΑΙΟΝ  έμεινε ο απόηχος του Μπαζάρ αλλά κυρίως και της Παιδικής Γιορτής, που έστελνε το μήνυμά του σε όλους:

«Τα μικρά παιδιά βοηθάνε  τα μεγάλα να σπουδάσουν»!!

Πολλά «Ευχαριστώ» και Συγχαρητήρια σε όλους.
Καλό Πάσχα!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.