Αρχική Αρχαιολογία Αρχίζει το θερινό ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας

Αρχίζει το θερινό ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας

Αρχίζει το θερινό ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώραςΟ Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος απέστειλε τη περασμένη Πέμπτη, οδηγίες προς την Γενική Γραμματέα Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Τ., αναφορικά με το θέμα του θερινού ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.
Ο κ. Αλιβιζάτος, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου, ζήτησε την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας κατά το χρονικό διάστημα από 09:30-17:30.
Η προσωρινή λειτουργία κατά το συγκεκριμένο διάστημα αναιρεί την ανάγκη επάνδρωσης προσωπικού σε δύο βάρδιες, προκειμένου οι χώροι να λειτουργούν πέραν τις 15:00.
Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τους χώρους αρμοδιότητας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. μεταξύ 10:00-17:00, ξεπερνώντας με τον τρόπο αυτό την δυσχέρεια επάνδρωσης που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές υπηρεσίες σε φυλακτικό προσωπικό.
Το ωράριο αυτό δεν ισχύει για αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν ήδη με δύο βάρδιες και πέραν τις 15:00, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών, οι οποίοι συνεχίζουν με το υφιστάμενο ωράριο τους.
Παράλληλα, ο κ. Αλιβιζάτος απέστειλε οδηγίες για την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος φυλακτικού προσωπικού,  ζητώντας αυτό να απεμπλακεί άμεσα από τυχόν καθήκοντα και εγκαταστάσεις που δεν αποτελούν αρμοδιότητά του, παράλληλα δε να αναπροσαρμοστούν επί τω βέλτιω οι εκτελούμενες υπηρεσίες, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη φύλαξη τομέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.