Αρχική Οικονομία Ανδρεάδης: «Ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει 2-3 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας...

Ανδρεάδης: «Ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει 2-3 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας καθώς και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας»

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕΒρισκόμαστε μπροστά στην τελευταία ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα για την παραμονή της στην ευρωζώνη και την επαναφορά της οικονομίας της σε βιώσιμη ανάπτυξη». Κρατώντας αυτό ως βασικό μήνυμα από την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ξεκίνησε την ομιλία του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας της Ελλάδος αναπτύσσοντας τους τρόπους με τους οποίους ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στα βασικά οριζόντια προβλήματα όλων των επιχειρήσεων και όχι μόνο των τουριστικών, που πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα και την έλλειψη ενός σταθερού και ελκυστικού φορολογικού πλαισίου. Παράλληλα, επανέφερε το θέμα της γραφειοκρατικής και εχθρικής αντιμετώπισης κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας από τον δημόσιο τομέα και μίλησε σχετικά με τις καθυστερήσεις στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την χρονοβόρα απονομή δικαιοσύνης και την ανυπαρξία ενός συγκεκριμένου χωροταξικού σχεδιασμού και προστασίας των επενδύσεων.
 
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, έθεσε 5 βασικές προτεραιότητες στον τομέα του τουρισμού για την επόμενη κυβέρνηση:
 
1. Την οριστική επίλυση του προβλήματος χορήγησης βίζα Σένγκεν.
2. Την μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου και παράλληλα την επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ της εστίασης στο 13%.
3. Την στρατηγική ανάπτυξης των αερομεταφορών, με την μείωση του τέλους εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων κατά 50% και παράλληλη μείωση των χρεώσεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
4. Την εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων της πρωτεύουσας και,
5. Την ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό και εφαρμογή νέου επενδυτικού νόμου προσαρμοσμένου στα νέα δεδομένα της χώρας.
 
«Ο τουρισμός μπορεί  να εξυπηρετήσει με την υφιστάμενη υποδομή 3,5 εκατ. επισκέπτες επιπλέον, ήτοι συνολικά 20 εκατ. κατ’ έτος – χωρίς τα 2 εκατ. επιπλέον αφίξεων της κρουαζιέρας – προσφέροντας σε βραχύ διάστημα 2-3 μονάδες του ΑΕΠ της χώρας και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα 2-3 χρόνια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Στα θετικά που ήδη νομοθετήθηκαν, αναφέρθηκε στην πλήρη άρση του καμποτάζ, στη σημαντική παρέμβαση της μείωσης της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων, στην ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για την τουριστική κατοικία και στη δια νόμου σύσταση κοινής εταιρείας μάρκετινγκ ΣΕΤΕ – ελληνικού δημοσίου.
 
Κλείνοντας, ο κ. Ανδρεάδης υπενθύμισε ότι όλα τα παραπάνω μέτρα αποτελούν μέρος του δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, που συμφωνήθηκε μεταξύ ΣΕΤΕ και Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και υιοθετήθηκε από τα περισσότερα κόμματα κατά το 10ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ τον περασμένο Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.