Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Κρητικοί αγρότες κινούν διαδικασίες για δρομολόγηση πλοίου τη Μ. Τρίτη

Κρητικοί αγρότες κινούν διαδικασίες για δρομολόγηση πλοίου τη Μ. Τρίτη

Κρητικοί αγρότες κινούν τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση τη Μ. Τρίτη πλοίουΕκκληση στους συνδικαλιστές της ΠΝΟ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την προγραμματισμένη απεργία του κλάδου για τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη απευθύνουν φορείς της Κρήτης, αγρότες, και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Παράλληλα, Κρητικοί αγρότες κινούν τις διαδικασίες για τη δρομολόγηση τη Μ. Τρίτη πλοίου για τη μεταφορά από την Κρήτη ευπαθών κηπευτικών στις ελληνικές και ξένες αγορές. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, που βρίσκεται σε συνεργασία με τους αγροτικούς και τουριστικούς φορείς, με επιστολή του χθες στην κυβέρνηση, στα κόμματα και στην ΠΝΟ ζητεί να υπάρξει λύση σε κεντρικό επίπεδο διαφορετικά, όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση οφείλει «να προστατεύσει την απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων του νησιού, σεβόμενη το δικαίωμα στην εργασία όσων θέλουν να εργαστούν και τα δικαιώματα των παραγωγών της Κρήτης». Ο περιφερειάρχης στην επιστολή του αναφέρει ότι σε «περίπτωση του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού από την ΠΝΟ θα τεθεί σε κίνδυνο η οικονομία της Κρήτης, αγροτική παραγωγή-τουρισμός, δεκάδες χιλιάδες Ελληνες και ξένοι πολίτες θα βρεθούν σε ομηρεία παραμονές του Πάσχα». «Οπωσδήποτε πρέπει να βρεθεί λύση. Αυτή την περίοδο είναι στην ακμή της η παραγωγή των κηπευτικών προϊόντων στην Κρήτη και είναι ανάγκη να διατεθούν στην ελληνικές και ξένες αγορές, όπου έχουμε κλείσει συμβόλαια παράδοσης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες», δηλώνει από την πλευρά του ο καλλιεργητής και πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.