Αρχική Συνέδρια Επιτυχής η 1η Διημερίδα Τουρισμού στον Πόρο

Επιτυχής η 1η Διημερίδα Τουρισμού στον Πόρο

Celestyal Cruises

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Διημερίδας Τουρισμού ΄΄Κύθηρα – Αργοσαρωνικός, Ενιαίος Τουριστικός Προορισμός΄΄ που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου στο νησί του Πόρου. Την διημερίδα διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Πόρου και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του νησιού με την Περιφέρεια Αττικής /Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
Κατά την 1η ημέρα διεξαγωγής της Διημερίδας στις στρογγυλές Τράπεζες συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πόρου, Τροιζηνίας και Αιγίνης, εκπρόσωποι Δήμων από την Αίγινα, το Αγκίστρι, την Τροιζηνία και τις Σπέτσες, Πρόεδροι των Επιτροπών Τουριστικής Ανάπτυξης των συμμετεχόντων Δήμων, 17 εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και  Συλλόγων – Επαγγελματιών Τουρισμού, όπου εξέφρασαν τις προτάσεις τους για την Τουριστική Ανάπτυξη τόσο του Πόρου και της Τροιζηνίας όσο και ολόκληρου του Αργοσαρωνικού, με συντονιστές τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Πόρου Δημήτρη Συξέρη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αιγίνης Πέτρο Πετρίτη.
 Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης επισημάνθηκαν τα σημαντικά προβλήματα (Αεροπορικών /Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, Υποδομών, Καθαριότητας- Προστασίας Περιβάλλοντος) και η ανάγκη επίλυσής τους προκειμένου να αξιοποιηθούν οι  δυνατότητες που έχει η ευρύτερη περιοχή για να αναπτυχθεί δυναμικά στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά με την δημιουργία αναγνωρίσιμης Κοινής Τουριστικής Ταυτότητας.
Παράλληλα διαφάνηκε η βούληση όλων για συνέργειες που αφορούν στην άρση των εμποδίων για την βιωσιμότητα των επαγγελματιών του τουρισμού και την αναπτυξιακή προοπτική τους μέσα από τη  δημιουργία Ενιαίου Φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης Αργοσαρωνικού.
Στην ανοιχτή για το κοινό 2η ημέρα της Διημερίδας  συμμετείχαν ως ομιλητές ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός ως οικοδεσπότης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτάσεις του Δήμου Πόρου για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή τόσο του Δήμου όσο και της ευρύτερης περιοχής και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης που αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής που προγραμμάτισε η Αντιπεριφέρεια, αξιοποιώντας υπάρχουσες μελέτες των Δήμων, στην υποστήριξη θεσμοθετημένων δράσεων για την προαγωγή εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα νησιά και στην Καμπάνια Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής για το 2012 – 2015.
Στη συνέχεια μίλησαν ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νήσων Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Αιγίνης Θεοδόσης Σακκιώτης, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Γιάννης Σαμπάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τροιζηνίας Χρήστος Πάλλης και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Σωματείων Πειραιά Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι και έθεσαν τους στρατηγικούς στόχους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, δίνοντας προτεραιότητα στο ζήτημα του Αεροδρομίου και της βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και των οδικών δικτύων και στα αναγκαία έργα υποδομής. Επισημάνθηκαν η ανάγκη βελτίωσης των προσφερομένων υπηρεσιών από το σύνολο των επαγγελματιών του τουρισμού και η σύνδεση της τιμολόγησης με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, καθώς και η οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι για την διαχείριση τομέων που άπτονται και με τον Τουρισμό, όπως η Καθαριότητα και η Ύδρευση.
Μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προβλημάτων που επέφερε η μεταφορά του Αεροδρομίου στα Σπάτα και η υπερβολική φορολόγηση των πτήσεων χαμηλού κόστους έκανε στην ομιλία του ο τουριστικός πράκτορας κ. Στάθης Αλεξόπουλος, ο οποίος πρότεινε δημιουργία αεροδρομίου στην Τροιζηνία για εξυπηρέτηση όλου του Αργοσαρωνικού.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αιγίνης, ο οποίος στα  πλαίσια της Ομιλίας του με θέμα ΄΄Ο σύγχρονος σχεδιασμός της Τουριστικής Προβολής ενός προορισμού΄΄, παρουσίασε εναργώς το Αναπτυξιακό Πλάνο Τουριστικής Προβολής της Αίγινας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσικάρης, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των συμμετεχόντων, δεσμεύτηκε να υλοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα η διημερίδα για τον Τουρισμό, τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο σε κάθε Δήμο.
Την διημερίδα παρακολούθησαν εκτός από πολίτες και φορείς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. (Nέα Εποχή, Saronic Magazine, AeginaNews).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.