Αρχική Αθλητικά 1ος Ημιμαραθώνιος Ακρόπολις της Αθήνας

1ος Ημιμαραθώνιος Ακρόπολις της Αθήνας

Συνέντευξη Τύπου για τον 1ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο στην Αθήνα με την επωνυμία «Ακρόπολις» αλλά και τους παράλληλους αγώνες δρόμου με την ονομασία «Τρέχοντας στην Αθήνα» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Μαΐου, παραχώρησαν τη Τρίτη 3, Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, o Yπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βασίλης Σεβαστής και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ως οικοδεσπότης, καλοσωρίζοντας τους παρευρισκόμενους  τόνισε: «Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ενισχύει και στηρίζει την αθλητική δράση της πόλης μέσω του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. και των συλλόγων της Αθήνας….. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι τιμώντας τον Γρηγόρη Λαμπράκη στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών και σήμερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, σύντομα θα δώσουμε το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας».

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος επεσήμανε πως «Ένας νέος θεσμός γεννιέται κι εντάσσεται στο ημερολόγιο της Αθήνας. Εμείς ως Υπουργείο, θέλουμε να πάει καλά και να αναβαθμίσει την ποιότητα της πόλης. Πέρυσι στον Κλασικό Μαραθώνιο είχαμε 20.000 κόσμο, φέτος θέλουμε 30.000…….Από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε στην αναβάθμιση και την προβολή της Αθήνας».

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βασίλης Σεβαστής είπε: «Η σκέψη να διοργανώσει ο ΣΕΓΑΣ ένα ημιμαραθώνιο είναι παλιά.

Ο ημιμαραθώνιος είναι επίσημο αγώνισμα από την Παγκόσμια (IAAF) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου (ΕΑΑ) που διοργανώνουν τόσο Παγκόσμιο όσο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα. Μας είχε απορροφήσει η διοργάνωση του Μαραθωνίου και αυτός είναι ένας λόγος που η διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου είχε πάει πίσω.

Ήταν φανερό ότι ο Δήμος Αθηναίων θα έπρεπε να έχει ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, διότι η διαδρομή είναι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι μια ευκαιρία του Δήμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει να αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Μια τρίτη παράμετρος για την διεξαγωγή του αγώνα ήταν η επιλογή της εποχής. Επιλέξαμε την Άνοιξη, έτσι ώστε ο αγώνας να έχει μεν χρονική απόσταση από τον μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και να γεφυρώσει αγωνιστικά αυτό το χρονικό διάστημα.

Η ανταπόκριση του Δήμου ήταν άμεση, αποδέχθηκε αμέσως τη συνεργασία και προχωρήσαμε με γρήγορα βήματα ώστε σήμερα ουσιαστικά να εξαγγέλλουμε θεσμικά την έναρξη αυτής της διοργάνωσης η οποία πιστεύω θα έχει μέλλον αλλά και θα στεφθεί με κάθε επιτυχία.

Ο Δήμος είχε καθιερώσει με μεγάλη επιτυχία και απήχηση τον «Γύρο της Αθήνας» ο οποίος μεταλλάσσεται και ενώνεται με τη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου.

Θέλω, τέλος, να τονίσω πως η παρουσία του Υπουργού Παύλου Γερουλάνου δείχνει το ενδιαφέρον του Υπουργείου Πολιτισμού για κάθε νέο θεσμό, ο οποίος προβάλει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του O.Π.Α.Ν.Δ.Α. Παναγιώτα Ψαράκη δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Οργανισμός μας θα μετάσχει σε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας και ευελπιστώ ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα αγκαλιάσουν με θέρμη και αυτή την εκδήλωση αναδεικνύοντάς την, μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας, σε μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις παγκοσμίως. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Γερουλάνο και Καμίνη για την αμέριστη στήριξή τους στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους».

Ο 1ος Διεθνής  ΗμιΜαραθώνιος δρόμος περιλαμβάνει τη διαδρομή των 21.100 μ., ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και αγώνας δρόμου 8χλμ. και 3 χλμ. για μικρά παιδιά. Οι διαδρομές έχουν ως εξής:

21.100μ.: Παναθηναϊκό Στάδιο-Λ. Αλεξάνδρας-Πατησίων-Πανεπιστημίου-Ακρόπολη-Ζάππειο.

8 χλμ.: Πανεπιστήμιο-Λ. Αμαλίας-Ζάππειο.

3 χλμ.: Χίλτον-Β. Σοφίας-Β. Αμαλίας-Ζάππειο.

Εγγραφές και πληροφορίες για τον αγώνα, τους όρους συμμετοχής, τη διαδρομή και πλούσιο ενημερωτικό υλικό, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της διοργάνωσης  www.acropolishalfmarathon.gr, στους χώρους άθλησης του Οργανισμού (Γυμναστήρια, Κολυμβητήρια, Κλειστά Γήπεδα),  στα ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων και στον ΣΕΓΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.